31. maaliskuuta 2015

Rukan SM-hiihdot osa 2


Viime viikonlopun Rukan SM-hiihtoihin päätin tämän hiihtokauteni kisailut. Perjantaina hiihdin parisprintin ja lauantaina 3x5km viestissä aloitusosuuden Nasevan joukkueessa. Myös sunnuntaina oli tarkoituksenani hiihtää vielä 30km, mutta yön aikana sairastuin ja siksi jouduin jättämään kisan väliin.

Perjantaina oli siis vuorossa parisprintti perinteisellä eli 2x3x1,4km. Olin aloitusosuudella, joka tarkoitti siis sitä, että hiihdin osuudet 1, 3 ja 5. Lähtöpaikka karsintaerässämme oli toisesta rivistä, mutta sain hyvän lähdön ja pystyin nostamaan asetelmia hyvin. Ensimmäinen ja toinen osuus hiihdettiin melko rennosti ja viimeisellä omalla osuudellani sitten kiristin vauhtia. Viimeiseen vaihtoon tulin viidentenä, joka myös oli lopullinen sijoituksemme karsintaerässämme. Suoraan finaaliin karsintaeristä pääsi kolme eränsä nopeinta joukkuetta ja lisäksi yhteensä neljä aikojen perusteella. Jouduimme siis jännittämään vielä toisen karsintaerän joukkueiden aikoja, jotta selviäisi riittääkö aikamme jatkoon. Harmittavasti jälkimmäinen erä oli kovavauhtisempi verrattuna meidän erään, joten paikka finaaliin ei aivan auennut. Loppusijoituksemme oli kuitenkin 12, kun yhteensä joukkueita oli 28. 


Lauantaina oli puolestaan 3x5km viesti, jossa hiihdin myös avausosuuden. Naiset hiihtivät 2x2,5km lenkkiä. Lähtöpaikkani oli jälleen toisesta rivistä, mutta onnistuin tekemään hyviä ohituksia ja vältyin kolaroinnelta. Yöllä ja vielä aamullakin satoi lunta, joka toi oman haasteensa jälleen suksien voiteluun. Ensimmäisellä kierroksella pyrin hiihtämään rennosti ja 2,5km kohdalla olin sijalla 9. Toisella kierroksella sukseni alkoivat toimimaan paremmin ja viimeisessä nousussa pääsinkin vielä kahden joukkueen ohi, kun pystyin viimeisessä nousussa menemään suorilla hyvän pidon ansiosta. Vaihtoon tulin siis lopulta sijalla 7. Lopputuloksissa Nasevan joukkueemme oli sijalla 12. Viikonlopun tulokset löytyvät täältä.

Kokonaisuudessaan viikonlopun suoritukset olivat onnistuneita ja varsinkin lauantain viestin aloitusosuuteen olen tyytyväinen. Harmittamaan jäi vain se, että en pystynyt sunnuntaina starttaamaan. Kyseiseen kisaan olin tähdännyt ja odotin kovasti, että pääsen sen hiihtämään. Sairastuminen ärsytti siinä hetkessä todella paljon, mutta tilanne oli vaan hyväksyttävä.

Kauteen on kuitenkin mahtunut paljon onnistuneita hiihtoja ja kauden alussa asettamani tavoitteet olen pystynyt saavuttamaan ja olen saanut uusia hienoja kokemuksia :) Nyt on kuitenkin aika hengähtää hetki ja vetää mennyt kausi yhteen sekä miettiä askelmerkkejä kohti seuraavaa kautta. Kattavampaa kausiyhteenvetoa on tulossa myöhemmin. Kiitokset kaudesta ja mukavaa kevättä! :)-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti