24. maaliskuuta 2015

Suomen cup Pyhäjärvi

Maaliskuun päättää kaksi tiukkaa kisaviikonloppua. Toinen niistä on nyt takana, kun Pyhäjärvellä hiihdettiin Suomen cupin osakilpailu viime viikonloppuna. Lauantaina oli henkilökohtainen sprintti perinteisellä ja sunnuntaina 3x5km viesti.

Lauantaina kisapäivä käynnistyi pakkaslukemissa ja auringonpaisteessa. Lähes täydellinen kevättalven sää siis! Sprinttikarsinta hiihdettiin aamutuimaan ja oma vire kilpailuun tuntui hyvältä. Karsinta sujui mukavasti ja aikani riitti sijalle kymmenen! Tämä tarkoitti sitä, että hiihdin ensimmäisessä alkuerässä. Erässä sain hyvän lähdön ja hiihdin koko ajan lähellä kärkeä. Loppusuoralle käännyttäessä olin kiinni suorassa jatkopaikassa, mutta tiukassa loppukirissä jäin niukasti kolmanneksi. Aikani meni aikavertailuun ja sainkin jännittää riittäisikö aikani jatkoon. Onneksi erämme oli paljon kovavauhtisempi kuin muut erät, joten pääsin aikavertailun kautta ns. "lucky looserina" välierään.

Välierässä sain vähän heikomman lähdön ja jäin alussa hieman porukasta. Samalla huomasin myös, että alkuerähiihtoni tiukka rutistus oli vienyt parhaimmat paukkuni ja en jaksanut enää vastata välierässä muiden vauhtiin. Taistelin loppusuoralla vielä erän viidennestä sijasta, mutta lopulta jäin erässäni kuudenneksi. Lopputuloksissa olin sijalla 11!
Sunnuntaina oli vuorossa viesti, jossa hiihdin joukkueessamme ankkuriosuuden. Viestimme ei lähtenyt aivan odotuksien mukaisesti liikkeelle, mutta viesti tuotiin minulle sijalla 21 ja tavoitteenani oli saada kiinni mahdollisimman monta selkää. Lähdin aika reippaasti liikkeelle ja sainkin jo heti alussa pari joukkuetta kiinni. Huomasin alkukilometreillä, että tänään oma kulku on hyvää ja jaksan pitää kovaa vauhtia hyvin yllä. Lopulta nostin joukkueemme sijalle 14. Osuusajoissa olin 3.osuuden viestinviejistä neljänneksi nopein! Viikonlopun tulokset löytyvät täältä.
Viikonlopun hiihtoihin voin olla siis tyytyväinen! :) Tulevana viikonloppuna kisakausi huipentuu vielä SM-kisoihin Rukalla! Silloin on luvassa perjantaina parisprinttiä, lauantaina 3x5km viesti sekä sunnuntaina vielä 30km.

-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti