25. maaliskuuta 2015

Suomen cup Pyhäjärvi osa 2.

Viime viikonloppuna tosiaan hiihdettiin Pyhäjärvellä  hiihdon Suomen cuppia, jossa miehillä matkoina oli perinteisen henkilökohtainen sprintti ja 3x7,5km viesti.

Lauantain sprintti ei paljoakaan tarjonnut henkilökohtaisella tasolla, vaikka odotukset päivän suhteen olivat korkealla. Päivä tyssäsi heti alkujaan karsintahiihtoon sauvan somman ja piikin rikkoutuessa heti ensimmäisellä työnnöllä. Varasauvaa ei olisi ollut tarjolla kuin vasta noin 2,5 min hiihdon jälkeen, joten peli oli käytännössä pelattu jo siinä vaiheessa. Jäisellä radalla ilman piikkiä/sompaa hiihtäminen oli erittäin haasteellista ja se vei paljon aikaa! Jatkopaikka jäi lopulta noin 4-5 sek päähän. Hiihto tuntui kuitenkin suhteellisen hyvältä, joten jatkopaikka (top 30) ilman haavereita olisi mielestäni tullut helposti.
Sunnuntaina oli sitten vuorossa viesti, jossa pääsin ensimmäistä kertaa hiihtämään Jämsänkosken Ilveksen ykkösjoukkueeseen ja vielä avausosuudelle. Kilpailujännitys oli siis normaalia korkeammalla sunnuntaiaamuna. Tavoitteena oli hiihtää ehjä suoritus, säästyä kolareilta ja tulla vaihtoon mahdollisimman lähellä kärkeä. No, hiihtäminen tuntui tyydyttävältä, mutta kolareilta ei vältytty. Alkukiihdytyksen jälkeen oli pientä häppeninkiä, mistä kuitenkin selvisin hyvin. Kilometrin hiihdon jälkeen kuitenkin toinen kilpakumppani tuli suksilleni ja olin lähellä kaatua. Tilanteessa meni noin 10 sek ja jäin letkasta. Lisäksi haastavan ja vaihtuvan kelin vuoksi suksieni luisto ei ollut sunnuntaina paras mahdollinen, joten loppumatka oli pelkkää taistelua ja tappion minimoimista. Tulin 1.15min kärjen jälkeen vaihtoon, joten podiumille sijoittuminen oli käytännössä menetetty. Toisellakaan osuudella emme onnistuneet kykyjemme mukaisesti, mutta onneksi ankkurimme Anssi Pentsinen nosti hyvin sijoituksia viimeisellä osuudella ja loppusijoitus maalissa oli yhdeksäs. Viikonlopun tulokset täältä.
Ensi viikonloppuna yritetään kääntää kurssi noususuuntaiseksi ja saada kauden parhaat suoritukset Rukan SM-hiihdoissa näin hiihtokauden lopuksi. Perjantaina vuorossa on pariviestit, lauantaina normaaliviestit ja sunnuntaina vapaan 50km. Alustavasti olen hiihtämässä jokaisena päivänä, mutta osallistumisen 50km teen lauantaina viestihiihdon jälkeen tuntemuksieni mukaan. Katotaan miten äijän käy!

Kevätterveisin,

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti