3. maaliskuuta 2015

Nuorten SM-hiihdot Keminmaa

Sunnuntaina 1.3 oli vuorossa talven ensimmäiset nuorten SM-hiihdot 30km vapaalla tyylillä, mitkä pidettiin Keminmaalla. Kilpailut käytiin vaativilla Kallinkankaan laduilla, jotka sisälsivät paljon pitkiä nousuja, vaativia mutkikkaita laskuja ja lisäksi myös voimakas tuuli toi kilpailuun oman mausteensa.

Kuten aiemmin kirjoitin, tavoitteeni kyseiseen kilpailuun oli saada aikaiseksi oma tasapainoinen hiihto. Lähdinkin matkaan rauhallisesti joukon keskivaiheilta ja vältin turhaa höntyilyä alussa. Ensimmäisen kierroksen lopussa sain vakiinnutettua paikkani noin 10-20 sijoilla hiihtävään letkaan, kunnes sattui pieni haaveri jyrkässä ylämäessä. Toinen kilpakumppani yritti väkisin rynniä ohitse, vaikka tilaa ei ollut yhtään. Tästä johtuen suksemme sekaantuivat melko pahasti ja menetin rytäkässä noin 20 sekuntia ja jäin ryhmästä, jossa hiihdin. Tämän jälkeen hiihto kuitenkin rauhottui ja hiihdin yhden kilpakumppanin kanssa käytännössä viimeiset 25 kilometriä vuorovedolla noin 20. sijoituksen paikkeilla. Loppumatkasta saimme pari hiihtäjää kiinni ja sain pudotettua samassa ryhmässä hiihtäneet kumppanit kannoiltani viimeisellä kilometrillä. Loppusijoitukseni oli lopulta 19. Tulokset löytyvät tästä.

Olen tyytyväinen suoritukseeni, koska se oli tasapainoisin hiihto sitten Jämin SM-hiihtojen tammikuun lopulla. Vauhdinjako onnistui loistavasti, energiat riittivät loppuun asti ja sukseni toimivat mainiosti koko kisan ajan! Ainoa asia, mikä jäi kaivelemaan, oli tuo alun kolaroiminen, koska emme jääneet siitä ryhmästä, missä olin hiihtänyt ennen haaveria, käytännössä ollenkaan enää rytäkän jälkeen. Voisikin sanoa, että päivän kunnolla olisi voinut olla realistista taistella sijoista 12-15. Yhteislähdössä kuitenkin aina sattuu ja tapahtuu, mutta tuollaiset hölmöt ohitusyritykset kilpailun alkupuoliskolla voisi jättää tekemättä. Niin tai näin, kilpailusta jäi positiivinen maku ja tästä on hyvä jatkaa kohti maaliskuun tiukkaa kilpailukalenteria.


Viimeisessä nousussa.


Seuraavana viikonloppuna on edessä Kokkolan nuorten SM-hiihdot, jossa matkoina ovat normaalimatkat molemmilla tyyleillä. Lopullinen päätös kilpailujen järjestämisestä tulee kuitenkin huomenna keskiviikkona 4.3, koska lumitilanne Kokkolassa on erittäin haastava. Toivotaan, että kisat saadaan järjestettyä alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti!

Hyvää kevättä ja luistavia suksia!

-Vellu

1 kommentti: