10. maaliskuuta 2015

Nuorten SM-hiihdot Kokkola

Viime viikonloppuna oli siis kauden toinen nuorten SM-hiihtoviikonloppu Kokkolassa. Molempina päivinä matkana oli minulla 10 kilometriä, lauantaina vapaalla ja sunnuntaina perinteisellä tyylillä. Olosuhteet olivat haastavat ja lumipulan vuoksi hiihtolatu oli vain 2,5km, joskin melko vaativa ja olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Lauantaina oli erittäin tuulinen ja sateinen keli, mistä johtuen latu-ura oli erittäin pehmeä, kun minun M23-sarja oli kilpailuvuorossa. Päivä oli silloin jo pitkällä iltapäivässä ja ladulla oli kilpailtu aamukymmenestä lähtien, joten sinänsä ladun pehmeys oli odotettavissa! Kilpailu meni omalta kohdaltani melko tasapaksusti. Kilpailun jälkeen ei ollut havaittavissa riemunkiljahduksia eikä sen enempää suurta masennustakaan. Suksi toimi jälleen loistavasti vaikeissa olosuhteissa, joten siitä homma ei jäänyt kiinni. Sijoitus 19 oli mielestäni kuitenkin nykyisen vapaan kunnon mukainen. Jotenkin kuitenkin tasapaksu suorittaminen otti pannuun illalla ja toivoin, että asia muuttuisi vielä tämän kauden aikana...

Vapaan kisan puolivälissä.

Sunnuntaina lämpoasteet nousivat yli 5 asteeseen ja tiesin, että suksikalustolla tulee isoja eroja päivän kilpailussa. Hyvän ja huonon suksen ero tuollaisella kelillä voi hyvinkin olla yli minuutin 10 kilometrin varrella, joten sen merkitystä ei voi aliarvioida. Ensimmäisen kilometrin jälkeen kuitenkin tajusin, että alla olevat sukset ovat erittäin kilpailukykyiset ja annoin vaan palaa! Hiihto tuntui hyvälle ja vihdoin tuli poikkeus tasapaksuun suorittamiseen. Olin lopulta M23-sarjassa kuudes ja erittäin tyytyväinen suoritukseeni! Kilpailun jälkeen vihdoinkin tuntui, että olin pystynyt venymään kilpailussa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lisäarvoa suoritukselleni tuo se, että harjoituskauteni oli varsin poikkeuksellinen armeijan vuoksi. Tulokset löytyvät täältä.

Sunnuntaina maalissa melko hapoilla...

Varsinkin sunnuntain hiihto loi erittäin paljon uskoa ja motivaatio tulevaan. Lisäksi olen tyytyväinen siihen, että tiedän minulla olevan kilpailukykyisiä suksia, joilla pystyn taistelemaan kilpailuissa hyvistä sijoituksista. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti Pyhäjärven Suomen Cupia 21.-22.3 ja Rukan SM-kilpailuja viikkoa myöhemmin.

Pidetään lippu korkealla!

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti