30. maaliskuuta 2015

Rukan SM-hiihdot

Rukalla käytiin hiihtokauden viimeiset SM-kilpailut viime viikonloppuna. Tarkoituksenani oli hiihtää kaikki hiihdettävät matkat eli perinteisen pariviesti, viesti ja 50km vapaalla. Molemmat viestit vetivät miehen kuitenkin niin tyhjäksi, että järkevin ratkaisu oli jättää 50km raskaassa maastossa hiihtämättä sunnuntaina.

Perjantaina oli perinteisen pariviesti, jossa hiihdin Simulan Jussin kanssa Jämsänkosken Ilveksen 2 joukkueessa. Kilpailu käytiin Rukan maailman cupin sprinttiradalla, joten haastetta oli varsin paljon. Tavoitteenamme oli päästä finaaliin eli 10 parhaan joukkoon noin 50 joukkueen joukosta. Oma suorituskykyni oli arvoitus viime viikonlopun erilaisten tapahtumien vuoksi. Tunsin kuitenkin heti alkuerän ensimmäisellä osuudellani, että sukseni toimivat loistavasti ja hiihtokin tuntui helpolta. Koko alkuerä oli meillä melko vahvaa menoa ja pääsimme aikavertailun kautta finaaliin. Finaali oli noin 1,5 tuntia alkuerän jälkeen, joten palautumisaikaa ei ollut kovinkaan paljon. Finaaliin lähdimme avoimin mielin ilman paineita ja suorittaminen olialkuerän kaltaista finaalissakin. Jussin harmillinen sauvarikko toisella osuudella tiputti meidät pääjoukosta ja näin ollen menetettiin taistelu hieman paremmista sijoituksista. Lopulta olimme yhdeksänsiä finaalissa ja ilman haaveria olisimme voineet taistella realistisesti sijoista 6-7, mutta se on jossittelua. Olimme erittäin tyytyväisiä suorituksiimme ja päivän kruunasi vielä Jämsänkosken Ilveksen 1 joukkueen SM-kulta pariviestistä.
Lauantaina vuorossa oli normaaliviestit, jossa hiihdin avausosuuden kakkosjoukkueessa. Edellisen päivän 6x3-3.30min maksimivauhtiset kisavedot pariviestissä tuntui kintereissä melkoisesti, mutta lähdin hiihtämään järkevästi avausosuutta raskaassa maastossa. Totesin jälleen ensimmäisessä laskussa ja sen jälkeen ylämäessä, että sukseni toimivat jälleen kerran loistavasti! Pidin pääni kylmänä ja yritin tehdä tasapainoisen suorituksen. Toisella kierroksella katkaisin itse itseltäni sauvan haarakäynnissä, minkä vuoksi puolessa välissä osuuttani minulle sattui heikompi hetki. Pystyin kuitenkin hiihtämään hyvin loppuun asti ja olin tyytyväinen suoritukseeni huomioiden edellisen päivän kovan kilpailun, joka tuntui varsinkin jaloissa melko paljon. Tulin vaihtiin 19. sijalla ja eroa kärkeen oli 1.50min. Loppusijoituksemme viestissä oli 19. ja olimme paras kakkosjoukkue koko viestissä!
Olen erittäin tyytyväinen sekä perjantain että lauantain kisasuorituksiini. Kyseinen viikonloppu oli yksi kauden päätavoitteistani ja sain tehtyä kauden parhaimpia suorituksia molempina päivinä. Osaan iloita suorituksistani etenkin sen vuoksi, että onnistuin kaivamaan tosi hyviä suorituksia juuri tärkeimpiin kisoihin rikkonaisen ja erilaisen harjoituskauden vuoksi. Osasin pitää pääni kylmänä armeijassa ja treenata järkevästi ja sopivasti omien tuntemuksieni mukaisesti. Lisäksi onnistumiset vaatii kaikkien osa-alueiden onnistumista ja siitä myös iso kiitos suksitallilleni Yokolle, joka teki erittäin hyvää työtä koko kauden ajan ja loihti käytännössä aina tärkeisiin kisoihin kilpailukykyisen kaluston, jonka avulla hyviä suorituksia pystytään tekemään.

Tämän viikonlopun jälkeen on loistava fiilis jäädä pienelle harjoittelutauolle. Etenkin  maaliskuun muutamat hyvät suoritukset nostivat motivaation huippuunsa, koska pystyin hiihtämään noinkin kovaa vajaavaisella harjoittelulla enkä yksittäisissä yleisen sarjan kilpailussa ollut aivan vastaantulijan roolissa. Tulevaa harjoituskautta täytyy pohtia tässä tauon aikana, mutta sen tiedän, että motivaatiosta harjoittelu ei jää kiinni ensi vuonna, kunhan muistaa edelleen kuunnella sitä omaa kroppaansa niin kuin tänäkin vuonna ja tehdä tarvittaessa järkeviä ratkaisuja.

Kiitoksia hiihtokaudesta ja hyvää kevään jatkoa!

Kausiyhteenvetoa on tulossa hieman myöhemmin.

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti