9. huhtikuuta 2015

Riksun yhteenveto hiihtokaudesta

Päällimmäisenä kaudesta jäi mieleen se, että selkeästi kehitysaskel eteenpäin tuli otettua. Kauteen mahtui huomattavasti enemmän onnistuneita ja hyviä kisoja kuin epäonnistuneita ja heikkoja kisoja. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja hyvä kierre johti toiseen hyvään suoritukseen. Välillä tuli kuitenkin myös epäonnistumisia, jotka harmittivat ja ärsyttivät siinä hetkessä. Lopulta myös heikommin menneet kisat olivat tärkeitä analyysin paikkoja, joista oppi jotain sellasta mikä auttoi kohti seuraavaa onnistumista. Pysyin terveenä lähes koko kauden paria pientä flunssaa ja Rukalla iskenyttä vatsatautia lukuun ottamatta. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että alkukauden hyvä hiihtovire pysyi yllä ja kunto säilyi myös kisakauden lopulle.

Kisakausi numeroina:
Yhteensä 28 kilpailua
sprinttejä 6 ( perinteisellä 3 ja vapaalla 3)
normaalimatkoja 15 ( perinteisellä 7 ja vapaalla 8)
viestejä 7 ( perinteisen osuuksia 4 ja vapaan osuuksia 3)

Tälle kaudelle olin asettanut sijoitustavoitteekseni SM-kisoissa ja Suomen cupin osakilpailuissa 15-20 parhaan joukkoon sijoittumisen. Tuloksia katsoessa voi todeta, että yhtä starttia lukuun ottamatta sijoituin kaikilla matkoilla tavoitteeni mukaisesti ja osassa jopa paremmin! :) SM-kisoissa henkilökohtaisilla matkoilla sijoitukseni olivat 9, 33 ja 16. Suomen cupin henkilökohtaisilla matkoilla sen sijaan sijoitukset olivat 9, 10, 20, 14 ja 11.

Jämin perinteisen 15km kisasta
(Kuva: Jämi SM-hiihdot 2015)

Parhaimmat hiihdot kaudelta ovat mielestäni alkukauden Rovaniemen Suomen cupin 7,5km vapaan kisa, jossa sijoitukseni oli 10. Lisäksi Vantaan Suomen cupin viestin ankkuriosuus vapaalla oli hyvää menoa. Myös usea hyvä perinteisen kisa mahtui tähän kauteen, kuten Jämin 15km kisa, jossa olin sijalla 16 ja Pyhäjärven Suomen cupin viestiosuus ankkurina. Myös tasaisuus kaikissa sprinteissä ilahduttaa!

Lisäksi kauden kohokohtia olivat ehdottomasti:
-Salpausselän kisoissa mc-kisadebyytti
-Scandinavia cupin reissu
-Sijoittuminen 10 parhaan joukkoon aikuisten SM-kisoissa Jämillä

Pyhäjärven Suomen cupin viestin ankkuriosuudelta

Mennyt kausi on nyt laitettu pakettiin, joten on aika hetki levätä kauden väsymykset pois ja suunnata sitten katseet kohti tulevaa! On kaivettava rullasukset esiin ja vaihdettava nastalenkkarit kesäversioihin. Tulevaan kauteen lähden hyvillä mielin, motivoituneena ja tavoitteet napsun verran korkeammalla! :)

Isot kiitokset kaikille tukijoille, kannustajille ja hengessä mukana eläneille! :) Sekä kiitokset myös kaikista tsemppiviesteistä, joita olen kauden aikana saanut!

-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti