2. helmikuuta 2015

Jämi SM (osa 1/2)

Kolmipäiväiset yleisen sarjan SM-kilpailut hiihdettiin 30.1.-1.2. Jämin maastoissa. Riksu urakoi kaikki tarjolla olleet matkat. Riksun kommentteja jokaiselta kisapäivältä.

Perjantaina sprinttiä

SM-kisat alkoivat perinteisen sprintin karsinnalla, jossa vauhti riitti sijalle 10. Tämä tarkoitti sitä, että olin kirkkaasti jatkossa ja hiihdän ensimmäisessä alkuerässä. Alkuerähiihdossa lähtöni oli huono ja suksikin tarrasi hieman uuteen lumeen alkukiihdytyksessä, mutta pääsin nostamaan asemiani jyrkässä mäessä toiselle sijalle. Sijoitukseni pidin maaliin asti ja samalla varmistin suoran jatkopaikan välierään eli kahdentoista parhaan joukkoon. Välierään asti selviytyminen oli ensimmäinen kerta SM-kisoissa, joten kaikki siitä eteenpäin olisi vain plussaa. Lopulta olin välieräni viides ja lopputuloksissa sijoitukseni oli yhdeksäs! Kymppisakkiin sijoittuminen oli mahtava juttu ja paras sijoitukseni yleisen sarjan SM-kisoissa! :)

Sprintin lopputulokset täältä.

Sprintin palkintojenjako

Lauantaina vapaan 10km

Sprinttipäivän jälkeen oli vuorossa vapaan kisa, joka oli itselleni viikonlopun kisamatkoista se "päämatka". Kisa sujui aivan päinvastoin kuin olin odottanut ja käteen ei jäänyt paljon mitään kerrottavaa kuin sija 33 ja iso harmitus. Edellisen päivän sprintistä en ollut ilmeisesti riittävän hyvin palautunut ja epäonnistuin hieman myös suksivalinnassani kyseiseen keliin. Kisan jälkeen sainkin tehdä matkan pääni sisälle...  

Tulokset täältä.

Sunnuntaina pertsan 15km

Edellisen päivän pettymyksen jälkeen sain kuitenkin itseni hyvään vireeseen. Yön aikana oli satanut paljon uutta lunta ja vielä aamullakin lunta satoi runsaasti. Latu oli pehmeä ja kisareitti haastava, mutta sukseni toimivat loistavasti niin pidon kuin luiston osalta. Lähdin kisaan tekemään tasaista hiihtoa, vaikka kaksi edellistä kisapäivää jo painoivatkin jaloissa. Onnistuin vauhdinjaossani ennakkoon tekemäni suunnitelman mukaisesti ja lopputuloksissa olin sijalla 16!  Sunnuntain hiihtoni oli rentoa ja hyvää tekemistä, johon voin olla tyytyväinen.

Tulokset sunnuntailta täältä.

Sunnuntain perinteisen kisasta.
Kuva: Jämi SM-hiihdot 2015

Kokonaisuus SM-kisoista jää kuitenkin lopulta plussan puolelle! :)

Lumisin terveisin Riksu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti