9. helmikuuta 2015

Helmikuun hiihtelyä

Talvi on edennyt jo helmikuuhun ja ilmassa voi jo aistia lähestyvän kevään. Parhaimmat hiihtokelit ajoittuvat yleensä juuri helmi- ja maaliskuulle, jolloin aurinko paistaa ja ladut ovat hyvässä kunnossa. Tänä talvena olleet runsaat lumisateet ovat mahdollistaneet latujen ajamisen myös sivummalla oleville reiteille. Erityisesti tykkään pitkistä metsässä kiertävistä latureiteistä, joita lopputalvesta pääsee kiertämään auringon paistaessa.

Viime viikolla pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla nauttimaan kevätauringosta, kun auringonsäteet pilkahtivat pilvien takaa. En kilpaillut viime viikonloppuna, mutta sen sijaan keräsin voimia loppukauden koitoksia varten. Viime talvena ei tällaisista talven hetkistä oikein päässyt nautiskelemaan Keski-Suomen korkeuksilla heikon lumitilanteen vuoksi, joten nyt niistä nauttii entistä enemmän. Parisen kuukautta on kilpailukautta jäljellä ja paljon kovia kisoja vielä edessä. Välillä onkin hyvä myös harjoitella, jotta myös viimeisissä kilpailuissa pysyy hyvä vire yllä.


Ensi viikonloppuna itse kilpailen I-alueen aluemestaruuskisoissa Nastolassa ja Vellu puolestaan Keski-Suomen piirinmestaruuskisoissa Jämsänkoskella. 

Talvisin terveisin Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti