25. helmikuuta 2015

Joutsan Hiihdot 21.2

Viime viikonloppuna oli vuorossa ns. kotikisat eli Joutsan Hiihdot erittäin tutuissa Joutsan pururadan maastoissa. Matkana oli 15 kilometriä vapaalla tyylillä.

Olosuhteet kisapäivänä olivat haastavat ja tiedossa oli, että kalustolla tulee merkittäviä eroja päivän kilpailussa. Hiihtobaanat olivat pääasiassa hyvässä kunnossa paitsi ehkä 7,5km perälenkillä oli ajoittain melko pehmeä latu-ura. Oma hiihtosuoritus oli erittäin heikko sen enempiä sitä kommentoimatta. Kilpailuvire on vain kerta kaikkiaan ollut kadoksissa. Lisäksi suksetkaan eivät ehkä myöskään toimineet kyseisellä kelillä parhaalla mahdollisella tavalla. Välillä kaikki osuu kohdalleen ja välillä taas homma on vaikeampaa.
Helmikuun ajan hiihtosuoritukset ovat olleet kauttaaltaan mollivoittoisia jostain syystä. Toivon, että kalenterin kääntyessä maaliskuun puolelle kilpailuvire jälleen löytyisi maaliskuun tärkeisiin kilpailuihin, joita ovat kaksi nuorten SM-viikonloppua, yksi Suomen Cup -kilpailuviikonloppu ja maaliskuun lopulla vielä Rukan SM-kilpailut.

Lähden kuitenkin positiivisin mielin  kohti edellä mainittuja koitoksia, koska uskoa omaan tekemiseen ei saa kadottaa! Ensi viikonloppuna onkin vuorossa nuorten SM 30km yhteislähtökilpailu vapaalla tyylillä Keminmaalla. Lähdetään sinne kääntämään kurssi taas noususuhdanteiseksi ja tekemään tasapainoinen ja oman tasoinen hiihto. Se riittää sitten mihin riittää, kunhan itse olen suoritukseen tyytyväinen.

Terveisin,

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti