16. helmikuuta 2015

Kisaviikonloppu 14-15.2.

Viikonloppuna oli vuorossa alueelliset piirinmestaruuskilpailut. Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaisilla matkoilla ja sunnuntaina ratkottiin viestimestaruudet. Riksu hiihti Nastolassa I-alueen (Helsingin, Uudenmaan ja Lahden hiihtopiirit) aluemestaruuskisoissa ja Vellu puolestaan kilpaili Jämsänkoskella Keski-Suomen piirinmestaruuskisoissa.

Riksu

Lauantaina henkilökohtainen matka oli 5km vapaalla hiihtotavalla ja meno kisassa oli hyvää. Aamulla kisapaikalle tullessa satoi lunta ja mittari näytti lähellä nollaa. Onneksi kuitenkin lumisade lakkasi ennen lähtöäni ja lopulta keli oli jopa melko liukas. Lähdin matkaan naisten sarjan melko loppupuolella, joten kuulin hyvin väliaikoja matkan varrella edellä lähteneihin. Alun pyrin hiihtämään rennosti ja kiristämään voimien mukaan vauhtia loppua kohden. Puolessa välissä lenkkiä oli pitkä jyrkkä nousu ja viimeinen kilometri oli hivuttavaa nousua, jossa täytyi vielä jaksaa painaa. Onnistuin vauhdinjaossa hyvin ja eroa syntyi edukseni lopussa mukavasti. Maalissa kellotin ajan 13.09,3 ja se riitti aluemestaruuteen! :) Tulokset lauantain kisasta täältä.

Seuraavana päivänä oli viestit ja naisten joukkueeseemme tuli vielä aikaisin aamulla muutoksia sairastumisen takia, mutta saimme kuitenkin joukkueen kokoon. Olin joukkueemme toisella osuudella, joka hiihdettiin vapaalla. Aloittajamme toi viestin neljäntenä vaihtoon ja siitä lähdin takaa-ajamaan edessä menijöitä. Matkana oli vain 3km, joten lähteä sai lähes täysiä. Saavutin kaksi joukkuetta, joten tulin vaihtoon toisena. Lopulta joukkueemme sai aluemestaruuspronssia! Oma hiihto oli hieman parempaa kuin edellisenä päivänä ja sukset toimivat hyvin! Tulokset viesteistä täältä.

Riksu sunnuntain viestissä Nastolassa

Seuraavat kisat hiihdän Latviassa ja Virossa järjestettävissä Scandinavia cupeissa. Latvian Madonassa kilpaillaan normaalimatkoilla 21-22.2. ja Viron Joulumäellä hiihdetään sprintit 24-25.2. Katsotaan miten tälle tytölle käy näissä karkeloissa! :)


Vellu

Lauantaina oli tarjolla 20km yhteislähtökilpailu perinteisellä tyylillä Jämsänkosken PM-kisoissa. Keli oli melko haastava, mikä teki voitelusta vaikeaa. Alussa kalusto toimi loistavasti, mutta puolen välin jälkeen pito heikkeni merkittävästi kelinkin kostuessa koko ajan. Lisäksi suksien päällä meno oli erittäin tahmeantuntuista viimeisen kierroksen loppupuolta lukuunottamatta. Parin viikon kilpailutauko ja sitkeä flunssa selkeästi heikensi kilpailusuoritustani. Sijoitus oli lopulta viides, mikä ei tyydyttänyt miestä lainkaan. Kilpailu kuitenkin hieman avasi tukkoisuutta ja lisäksi se toimi varsin hyvänä pitkän matkan harjoituksena tulevia koitoksia varten.

Sunnuntaina edessä oli PM-viestit, jossa minulla oli 2. osuus, 10 kilometriä vapaalla, Jämsänkosken Ilveksen ykkösjoukkueessa. Lauantaista poiketen Jämsänkoskella oli kilpailujen aikaan lähes -15 astetta pakkasta, joten lähdin osuudelleni rauhallisesti tekemään omaa hiihtoa, koska olin epävarma omasta hiihtovireestäni lauantain kilpailun ja suht kovan pakkasen vuoksi. Osuudelleni lähdin ensimmäisenä noin 50 sekunnin keulassa. Hengitys toimi lauantaisesta poiketen ihan hyvin, mutta jaloissa ei ollut puhtia lainkaan. Tein omaa tasaista suoritustani ja hyvän loppuvedon vuoksi sain pidettyä eron toisena olevaan joukkueeseen yli puolessa minuutissa. Hiihto kokonaisuudessaan oli edelleen tahmeaa, mutta luulen, että viikonlopun rutistukset kokonaisuudessaan aukaisivat lihaksistoa mukavasti ja paransivat huomattavasti kilpailuvirettä jatkoa ajatellen. Olimme lopulta viestissä toisia noin 15 sekuntia Saarijärven Pullistuksen takana. Tulokset Keski-Suomen hiihdon sivuilta täältä.

Vellu sunnuntain viestissä Jämsänkoskella

Seuraavan kerran kilpailen Joutsan hiihdoissa 21.2. Ei muuta kun ladun varteen kannustamaan ja aistimaan urheilujuhlan tuntua ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti