26. tammikuuta 2015

Keski-Suomen Maakuntaviesti

Maakuntaviesti saatiin hiihdetyksi Uuraisilla sunnuntaina 25.1. mukavassa talvisäässä. Kisapaikalle saapuessa taivaalta alkoi satamaan jotain rännäntapaista, joka teki perinteisen suksien pitovoitelusta mielenkiintoista. Molemmat hiihdimme Joutsan joukkueessa pienten kuntien sarjassa.


Vellu hiihti avausosuuden
Vellu:

Aloitusosuudella matkana oli 5km melko vaativalla reitillä. Joutsan lähtöpaikka oli kaikkien pienten kuntien tavoin takarivissä kaikkien isojen kuntien takana, mikä teki lähtökiihdytyksestä jälleen kerran haastavaa. Halusin päästä kamppailemaan osuusvoitosta, joten yritin kaikin mahdollisin keinoin päästä mahdollisimman nopeasti kärkipäähän. Pääsinkin lähtösuoran jälkeen hyviin asetelmiin kärkipäähän, mutta lähtökiihdytys oli omalla kohdallani todella kuluttava juurikin ohittelun vuoksi. Ohituksien ja osittain melko huonoluistoisen suksen takia minulla ei tällä kertaa ollut asiaa aloitusosuuden voittokamppailuun. Tulin vaihtoon kolmantena noin 45 sekuntia kärjen jälkeen. Hiihto tuntui melko hyvälle ja paljon paremmalta kuin viikko sitten, mutta aivan viimeinen puristus jäi selkeästi uupumaan. Heikohko suksi johtui kuitenkin enemmänkin vääränlaisen suksen valitsemisesta kyseiseen keliin, ei niinkään itse luistovoitelusta. Mutta oppia ikä kaikki, yritetään saada kaivettua se viimeinen puristus esiin tämän viikon loppupuolelle ja valittua jatkossa oikeanlaiset kapulat jalan alle niin eiköhän tämä vieläkin paremmaksi muutu. Hyvillä mielin kohti tulevia kisoja!

Riksu vei viestiä kolmannella osuudella
Riksu:

Kolmannella osuudella matkana oli vain 3km perinteisellä, joka tuntui melkoiselta "sprinttimatkalta". Oma hiihto ei oikein tuntunut käynnistyvän kunnolla tuolla matkalla, mutta kokonaisuudessaan meno oli ihan ok-tasoa. Olin osuuteni toiseksi nopein ja kisa toimi hyvänä valmistavana harjoituksena tulevan viikonlopun Jämin SM-kisoja varten.

Lopulta Joutsa oli täysin ylivoimainen pienten kuntien voittaja useamman minuutin marginaalilla. Pienten kuntien sarjassa on 8 osuutta ja viestiä vievät sekä nuoret että aikuiset. Joutsan joukkue koostui vahvoista tyttöhiihtäjistä väliosuuksilla, jonka täydensivät miespuoliset aloittaja ja ankkuri.

Tulokset maakuntaviestistä löytyvät täältä.

Ensi viikonloppuna kilpailemme Jämin yleisen sarjan SM-kilpailuissa 30.1.-1.2.
Vellu hiihtää perjantaina sprintin perinteisellä sekä lauantaina 15km vapaalla.
Riksu puolestaan kilpailee perjantain sprintissä, lauantaina 10km vapaalla sekä sunnuntaina 15km perinteisellä.


Vellu & RiksuEi kommentteja:

Lähetä kommentti