19. tammikuuta 2015

Suomen cuppia Vantaalla

Menneenä viikonloppuna oli vuorossa Suomen cupin 3. osakilpailu Vantaalla. Kilpailuohjelmassa oli lauantaina vapaan hiihtotavan viestit naisilla 3x3,3km sekä miehillä 3x6,6km ja sunnuntaina yhteislähtökilpailut vapaalla. Perjantaina vesisade ja lämpöasteet tekivät ladusta melko pehmeän, mutta kisajärjestäjät olivat saaneet 3,3km lenkin hyvään kuntoon kilpailuja varten.

Riksun mietteet viikonlopusta:

Lauantaina hiihdin naisten viestissä Nastolan Nasevan väreissä kolmannen osuuden. Ensimmäistä kertaa ankkurina hiihtäminen oli mukavaa vaihtelua ja sujui lopulta varsin mallikkaasti. Joukkueemme aloitusosuuden hiihtäjä tuli vaihtoon sijalla 18. Toisen osuuden hiihtäjä nosti joukkueemme sijoitusta muutaman pykälän ja pääsin ankkuriosuudelle sijalta 13. Samaan aikaan vaihtoi myös Hämeenlinnan hiihtoseura, jonka ankkurin peesissä lähdin tavoittelemaan edessä olevia selkiä kiinni. Kilpailumatkana 3,3km on lyhyt, joten matkaan piti lähteä vauhdikkaasti. Hiihto lähti hyvin käyntiin ja pysyin hyvin Hämeenlinnan peesissä. Tasaisesti pitkin matkaa ohitin muiden joukkueiden ankkureita nostaen joukkueemme sijoitusta. Stadionille nousessani minulla ei ollut tarkkaa tietoa mistä sijoituksesta siinä vaiheessa taistelen, mutta loppukirissä en ainakaan halunnut hävitä! Lopulta toin joukkueemme maaliin sijalla 5!!! Osuusajoissa olin ankkuriosuuden kolmanneksi nopein!

Ankkuriosuuden alkukiihdytys.

Sunnuntaina oli vuorossa henkilökohtainen 10km yhteislähtökilpailu vapaalla. Kilpailunumeroni oli 40., joten lähtöpaikkani oli viidennessä lähtörivissä. Lähtölaukauksen jälkeen alkoi pujottelu ja omien asetelmien parantaminen hiihtäjäjoukon keskeltä. Nopeana lähtijänä onnistuin tekemään hyviä ohituksia ja ensimmäisessä mäessä olinkin jo pystynyt nostamaan sijoitustani hyvin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin hyvissä asetelmissa ja hiihto tuntui hyvältä. Toisen kierroksen lopulla olleessa kirimaalissa olin yhdeksäs ja sain kaksi Suomen cupin lisäpistettä siitä. Viimeisellä kierroksella vauhti alkoikin sitten vähitellen hiipua ja takana ollut porukka saavutti minut. Loppu oli taistelua maaliin ja lopulta sijoitukseni oli 14.

Kokonaisuudessaan olen viikonlopun startteihin ihan tyytyväinen, mutta hampaankoloonkin jäi silti jotain! ;)

Vellun kommentit lauantain viestistä:

Hiihdin Jämsänkosken Ilveksen kakkosjoukkueen aloitusosuuden lauantain viestissä. Lähtöpaikkani oli erittäin haastava, koska jouduin lähtemään joukon viimeisestä rivistä joukkueemme numeron oltua 44. Pääsin suhteellisen hyvin lähtemään ja sain nostettua jonkin verran sijoituksia ensimmäisen puolen kilometrin aikana. Samalla kuitenkin huomasin, että tänään ei todellakaan ollut kulkupäivä ja ennustelinkin raskasta ja taisteluntäyteistä aloitusosuutta. Edellisen viikonlopun kaksi kovaa kilpailua, joista toinen käytiin erittäin kylmässä säässä oli maksanut veronsa. Hiihdosta puuttui kaikki mahdollinen terävyys ja hiihto muistuttikin enemmän lenkkeilyä kuin kilvanhiihtoa! En ollut palautunut kahdesta kovasta kilpailusta, vaikka se siltä tuntuikin aiemmin viikolla. Näistä kuitenkin oppii ja täytyy olla jatkossa vieläkin tarkempi palautumisen suhteen, jotta olisi aina hyvässä iskussa seuraavissa kilpailuissa. Uskon, että rauhallisen harjoittelun avulla kurssi saadaan käännettyä ja luottamus siihen, että jatkossa hiihto kulkee paremmin on kova, osoittaahan sen jo edellisten kilpailujen positiiviset suoritukset. Jatketaan harjoituksia!

Lähtösuoran asetelmat 100 metrin hiihdon jälkeen.

Tulokset viikonlopun kisoista kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Tulevana sunnuntaina 25.1. hiihdämme molemmat Uuraisilla järjestettävässä Keski-Suomen maakuntaviestissä Joutsan joukkueessa.