12. tammikuuta 2015

Kahden kilpailun viikonloppu

Lauantaina suuntana oli Hollola, jossa kisattiin Lahden talvikisat, jotka oli siirretty Hollolaan lumiolosuhteiden vuoksi. Päivän agendana oli 10 kilometrin kisa vapaalla tyylillä miesten yleisessä sarjassa, johon siirryin tänä talvena. Hiihto oli sellaista perus tasoa, jos ei kuitenkaan ihan viikon takaisen Seinäjoen kisan veroista. Olen kuitenkin tyytyväinen, että myös vapaa hiihtotyyli alkaa löytymään ja se onkin selkeästi kehittynyt viime vuodesta. Tulin toiseksi 44 sekuntia seurakaveri Joni Mustoselle hävinneenä. Tarkemmat tulokset löytyvät tästä.

Petoteamin jätkät nappasivat kolmoisvoiton Lahden talvikisoissa.
Sunnuntaina oli vuorossa kansalliset ranking-kilpailut Jyväskylän Laajavuoressa. Matkana oli tällä kertaa 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Kisapäivänä oli melko kylmä, reilu -15 astetta pakkasta ja navakka tuuli! Verryttelyt oli suoritettava huolellisesti, jotta elimistö olisi valmiina kylmässä säässä käytävään kilpailuun. Kyseinen kilpailu oli käytännössä minun ensimmäinen perinteisen hiihtotavan kilpailu ja se sujui varsin mallikkaasti viimeisen kahden kilometrin nitkahdusta lukuunottamatta. Olin tasaisessa kilpailussa lopulta seitsemäs noin 36 sekuntia voittajalle jääneenä. Tulokset löydät kokonaisuudessaan täältä.

Viikonloppu sujui siis kilpailujen suhteen varsin mainiosti ja jätti kokonaisuudessaan positiivisen mielen. Molempien päivien kilpailuissa oli kuitenkin vielä rutkaasti parantamisen varaa, joten nälkää tuleviin kilpailuihin jäi riittävästi!

Seuraavan kerran kilpailemme Vantaan Suomen Cupissa ensi viikonloppuna 17.-18.1, jolloin lauantaina vuorossa on vapaan tyylin viestit ja sunnuntaina henkilökohtaiset matkat. Henkilökohtaisesti hiihdän ainoastaan lauantain viestissä toisin kuin Riksu, joka starttaa molempien päivien kilpailuihin.