4. tammikuuta 2015

Vuosi vaihtui Ylläksellä

Joulun vietimme kotona, mutta Tapaninpäivänä otimme suunnaksi Ylläksen, jossa oli tarjolla paljon hyvässä kunnossa olevia hiihtolatuja. Pakkaslukemat pyörivät aluksi lähellä -30°C, mutta onneksi ylhäällä "lämpöladulla" pystyi hyvin tekemään lenkkejä, missä oli pakkasta noin -15°C. Loppupäivinä lämpötila lauhtui onneksi jo lähelle nollaa, jolloin pääsimme kiertämään myös pidempiä latureittejä.

Ylläksen latuja


Ylläkseltä oli Vellun tarkoitus suunnata suoraan kohti Kokkolaa ja nuorten SM-kisoja... Haasteellinen lumitilanne kuitenkin perui kisat, joten ne jouduttiin siirtämään helmikuulle.

Riksu oli puolestaan ilmoittautunut Seinäjoen talvikisoihin lauantaille. Nopean ratkaisun jälkeen myös Vellu jälki-ilmoittautui samoihin kisoihin, kun tieto nuorten SM-kisojen peruuntumisesta oli tullut. Lauantaina 3.1.2015 kisasimme molemmat Seinäjoella, jossa oli 2km kisalenkki saatu tehtyä. Naiset kiersivät lenkin 2 kertaa ja miehillä oli 5 kierrosta. Kisapäivänä satoi koko ajan märkää lumiräntää, joka toi oman haasteen voiteluun ja teki myös ladusta paikoin epätasaisen, koska kilpailijoita oli paljon mukana. Voitelu kuitenkin onnistui meillä molemmilla ja saimme tehtyä onnistuneet kisasuoritukset.

Naisten kisassa Riksu oli jaetulla toisella sijalla, häviten voittajalle 5,1s. Vellu oli miesten kisan viides jääden voittajalle 1.11,4. Molemmat olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja tästä onkin hyvä jatkaa kohti tämän vuoden pääkilpailuja. Tulokset Seinäjoen kilpailusta löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Seuraava startti on meillä molemmilla Keski-Suomen maakuntaviestissä Joutsan joukkueessa Uuraisilla 6.1.2015 elleivät kovat pakkaset peru kisaa. Lumitilanne näyttää ainakin lupaavalta tällä hetkellä.


 Pitkää siivua Ylläksen maisemissa.

Hyvää vuotta 2015 toivottaen,

Riksu&Vellu

3 kommenttia: