6. joulukuuta 2016

Lempäälän Tykkihiihdot tarjosi positiivisia merkkejä

Viime viikonloppuna lauantaina kisailtiin Lempäälän tykkihiihdoissa vapaan normaalimatkoilla. Riksulla matkana oli 5km ja Vellulla 10km reilun kilometrin baanalla. Kierroslaskentaan saikin keskittyä huolellisesti, jotta oikea määrä kierroksia tuli lopulta hiihdettyä. Mites kisat menivät?

Vellu:

Parin viikon kisatauon jälkeen päästiin jälleen tositoimiin. Harjoituksissa meno on tuntunut aika ajoin kohtuulliselta, joten saatoin odottaa suht positiivista menoa lauantain kisasta. Sain aikaiseksi tasaisen vedon ilman suuria notkahduksia. Yritin pitää hiihdon rentona, mikä varsinkin vapaalla unohtuu itselläni melko nopeasti. Puoleen matkaan olin aivan kärkikamppailuissa, mutta pieni hyytyminen useammilla osa-alueilla verotti kilpailun toisella puoliskolla ja maalissa oli tyytyminen 4. sijaan noin 25 sekuntia voittajasta.


Kilpailu antoi kuitenkin paljon positiivisia merkkejä itselleni. Vireystila ja yleinen meininki on nyt selkeästi menossa parempaan suuntaan ja kilpailussa meno tuntuu aika ajoin suht vahvalta. Nämä kilpailut toimivat loistavina kovina harjoituksina, jotka osaltaan vievät kuntoa eteenpäin. Edetään maltilla eteenpäin ja nostetaan vauhtia kisa kisalta!


Riksu:

Aikalailla samanlaisia ajatuksia myös itselleni jäi Lempäälän kisasta. Viimeksi kilpailin Rovaniemellä ja sen jälkeen suuntasin viikoksi Leville. Siellä sain tehtyä hyvän leiriviikon ja onnistuneita harjoituksia. Tuntemukset treeneissä ovat olleet koko ajan parempia, mutta silti pientä jänskätystä oli ennen kisaa, miten se kisavauhti lähtee sujumaan. Kisa hiihdettiin aika lyhyellä radalla, jossa ei sen ihmeempiä palautusjaksoja ollut tarjolla. Aloitin kuulostellen ensimmäiset kierrokset ja kahdelle viimeiselle kierrokselle pyrin kiristämään vauhtia. Hiihto oli tasapainoinen, onnistuin etukäteen mietityssä vauhdinjaossa ja palkintona siitä oli 2.sija!

Kisa kisalta tuntemus ja vauhti ovat parantuneet, joten tästä on hyvä jatkaa! Hyvällä fiiliksellä jatketaan harjoituksia ja mennään kohti seuraavia kisoja!


Tulokset Lempäälän tykkikisoista löytyvät tästä.

Talvisin terveisin,

Vellu & Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti