21. joulukuuta 2016

FIS-hiihdot Ristijärvi ja Petoteamin uusi fanituote

Viime viikonloppu vierähti Kainuun maisemissa, kun Ristijärvellä kilpailtiin FIS-hiihdoissa perjantaista sunnuntaihin. Pidennetty viikonloppu alkoi perinteisen sprintillä, välissä hiihdettiin vapaan normaalimatkat ja viikonlopun päätteeksi vuorossa oli vielä perinteisen normaalimatkat. Hiihdin koko rahan edestä eli numerolappu oli päällä jokaisena kolmena päivänä!

Perjantain sprinttiin olin kasannut itselleni melko paljon painetta, koska viimeisimmästä sprintin jatkopaikasta oli vierähtänyt tovi jos toinenkin. Viivalla oli lukuisia MC-tason miehiä ja arvokisamitalisteja sekä kansallisen tason kärkimenijöitä, joten karsintahiihto ei todellakaan ollut itsestäänselvyys!! Viime aikojen hyvä positiivinen vire antoi kuitenkin luottoa omaan tekemiseen, vaikka pieni epävarmuus silti otti valtaa. Karsintahiihto sujui kuitenkin melko hyvin, vaikka hätäilyksihän se meni radan viimeisessä nousussa, joka oli erittäin pitkä ja uuvuttava! Jatkopaikka irtosi 19. sijalla, pääsin pitkästä aikaa hiihtämään sprintissä erähiihtoja, joihin saatoin lähteä nyt rennoin mielin.

Erähiihdoissa meno parani entisestään ja pitkästä aikaa itselläni oli sprintissä sellasta tarvittavaa meininkiä, joka on ollut kadoksissa melko kauan!! Taistelin loppusuoralle asti suorasta jatkopaikasta, mutta jäin lopulta kolmanneksi erässä eikä aikavertailunkaan kautta ollut enää asiaa välieriin. Tämä harmitti vähän aikaa maalintulon jälkeen, mutta suhteellisen nopeasti osasin kuitenkin poimia ne lukuisat positiiviset asiat päivästä matkaan ja suunnata valmistautumaan seuraavien päivien kisoihin! Sijoituksekti muodostui lopulta 16. sija erittäin tasokkaassa kilpailussa.

Lauantain vapaan 10km kisaan asetin itselleni tavoitteeksi tehdä tasapainoinen vapaan hiihto, jossa pitäisi pystyä pitämään itseäni ahtaalla alusta asti, mikä oli tuottanut aikaisemmin hieman ongelmia. Ristijärven 5km rata tarjosi haastetta muutamine pitkine työpätkineen. Edellisen päivän pitkä sprinttipäivä tuntui jäsenissä, mutta sain mielestäni tehtyä oman tasoisen vapaan kilpailun ja sain laitettua itseni kunnolla ahtaalle kilpailun aikana. Tuloslistassa nimi löytyi puolivälin tienoilta, 37. sijan kohdalta. Suorituksia on peilattava omaan tasoon ja pystyin olemaan suoritukseen melko tyytyväinen. Töitä riittää, mutta suorituksista on pystyttävä löytämään myös niitä positiivisia puolia, jotka varmasti helpottaa tekemistä sitten jatkossa!

Sunnuntaina vuorossa oli vielä 10km perinteisen kilpailu. Kaksi tiukkaa kisapäivää oli jo takana, mikä ei voinut olla tuntumatta koko kropassa. Tunnustelin kuitenkin, että lihaksisto tuntui jopa paremmalta kuin lauantaina. Kisan alusta asti hengitys tuntui kuitenkin erittäin raskaalta ja pinnalliselta, mikä tarkoitti sitä, että aivan kaikkea ei pystynyt ottamaan irti sieltä puolelta kisan aikana. Asiaan varmasti vaikutti edellisen kahden päivän kovat kilpailut ja erittäin kostea ilma kilpailupäivänä. Koko kisa mentiin siis pieni rajoitin päällä, mikä varmasti osaltaan vaikutti lopputulokseen. Sain puristettua itsestäni silti kaiken jälleen irti ja nostettua muutaman sijan kisan lopussa. Maalissa saikin jälleen keräillä itseään hetken ajan ennen kuin suuntasi lämpimän mehumukin äärelle. Loppusijoitus löytyi jälleen puolivälin tienoilta 27. sijalta. Odotin hieman parempaa sijoitusta, mutta tuntemuksiin nähden tuloskin oli suht ok, mihin en voinut olla pettynyt. Viikonlopun kaikki tulokset löytyvät tästä.

Kokonaisuudessaan voin olla tyytyväinen viikonlopun suorituksiin. Paras fyysinen vire jäi perjantain sprinttiin, mutta lauantain ja sunnuntain hiihdotkin olivat tasapainoisia vetoja, jotka palvelivat varmasti harjoituksellisesti erittäin hyvin! Loppusyksy/alkutalvi ei ole ollut kaikista helpoin ja vire on ollut välillä täysin kadoksissa, joten lähiviikkojen oikea suunta on antanut jälleen tervettä itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Nyt on aika rauhoittua hiljalleen joulun viettoon ja pitää pieni treenitauko ennen tammikuun kovia kilpailuita, joissa toivottavasti oikea suunta saa jatkoa ja kulku on jälleen napsun tai pari parempaa!

Petoteamin uusin fanituote: PETOVOITEET. 10€/kpl

Ps. Ristijärven kisoista ei tullut otettua kuvia niin täytyyhän joku kuva olla päivityksen yhteydessä. Nimittäin Petoteamin viralliset voiteet haluavat nyt voidepakkiisi! Hanki hienolla designilla varustetut yleisvoiteet talvikeleille ja tuet samalla tiimiä! ;) Lisätietoja Facebookista tai meikäläiseltä :)

Jouluisin terveisin,

Vellu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti