10. tammikuuta 2017

Scandinavia Cupia Lahdessa

Viime viikonlopun kisasuunnitelmat ehtivät muuttua moneen kertaan viikon aikana, koska perjantain kovien pakkaslukemien takia jouduttiin kisoja perumaan ja siirtämään. Alunperin oli tarkoitus kisailla perjantaina Keski-Suomen Maakuntaviestissä Joutsassa sekä lauantaina ja sunnuntaina Lahdessa Skandinavia cupissa normaalimatkoilla. Maakuntaviesti jouduttiin harmillisesti siirtämään helmikuulle ja Lahden kisoissakin tuli kisamatkoihin muutoksia. Kisaa kuitenkin hiihdettiin kahtena päivänä Lahdessa. Lauantaina vapaan sprintti ja sunnuntaina 10km perinteisellä.

Ennen lauantain sprintin karsintahiihtoa olo oli ok ja tein melko kovavauhtisen avausvedon ennen varsinaista karsintahiihtoa, koska taukoa kisoista oli tullut useampi viikko. Itse karsintahiihdossa jaksaminen oli hyvää, mutta terävyys tekemisestä puuttui täysin, jota sprintissä täytyisi todellakin olla. Sijoitus 53. ja ei jatkoon. Sprintti toimi kuitenkin hyvänä avauksena seuraavan päivän kisaan.


Sunnuntain pertsalle lähdin tavoittelemaan hyvää ja tasaista hiihtoa. Kisarata oli haastava 5km lenkki, joka kierrettäisiin kahdesti ja myöskin täysin sama kuin tulevissa Lahden MM-hiihdoissa. Ensimmäisen kierroksen menin maltilla rentoa hiihtoa ja huomasin suksien olevan aivan loistavat! Toisen kierroksen loppua kohden pystyin hyvin kiristämään ja viimeiset 1,5km oli jo sellaista hyvää menoa millaista kisahiihdon tulisikin olla. Harmittamaan jäikin se, että olisin varmasti voinut alkaa kiristämään jo vielä vähän aikaisemmin. Kokonaisuudessaan kisa oli nousujohteinen, johon ei voi olla pettynyt, mutta ei myöskään tyytyväinen. Sijoitus 55. ja ero kärkeen aivan liikaa.

Tulokset viikonlopusta täältä

Ensi viikonlopun Jämin Suomen cupin kisoja kohti! Siellä matkoina vapaan 10km ja mielenkiintoiset viestit perinteisellä.

-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti