17. tammikuuta 2017

Suomen Cup Jämi

Viikonloppuna kilpailtiin Jämillä Suomen Cupin merkeissä. Lauantaina oli vapaan henkilökohtaiset matkat ja sunnuntaina viestit perinteisellä tyylillä..

Riksun kommentteja:

Fiilikset ennen viikonlopun kisoja olivat hyvät ja odottavat. Valmistavat treenit olivat tuntuneet hyvältä ja lauantain kisaan lähdin siis ihan luottavaisin mielen. Mutta itse kisassa ei sitten tuntunut oikein mikään luonnistuvan ja meno kisassa oli to-del-la surkeaa! Lopputuloksissa sijoitus 35. ja päällimmäisenä fiiliksenä kisan jälkeen oli hämmennys. Tulokset täältä


Sunnuntain 3x4km viestiin lähdettäessä päätin, että toinen kisapäivä on toivoa täynnä! Harmillisesti Hennariikka sairastui ennen kisoja ja meidän viestitrioon tuli pieniä muutoksia. Hiihdin aloitusosuuden ja viestiä jatkoivat Roosa ja Marjaana. Oma meno viestissä oli aivan toisenlaista kuin edellisenä päivänä. Se oli huomattavasti terävämpää ja tuntemus lähempänä sitä millaiselta kisahiihdon pitäisikin tuntua. Kisareitti oli hyvin kapea ja mutkikas, mutta onneksi kolaroinneilta vältyin. Sukset olivat loistavat ja tulin vaihtoon pääryhmän mukana sijalla 10. Oman osuuden hiihdettyäni mielen valtasi pieni helpotuksen huokaus. Tytöt jatkoivat viestiä hienosti tehden omat hyvät hiihdot. Lopputuloksissa olimme sijalla 18.


Viestitulokset kokonaisuudessaan täältä

Vellun kommentteja:

Viikonloppu ei mennyt lähellekään sillä tavalla, mitä tuntemukset olivat antaneet odottaa kisoja alustavalla viikolla. Lauantain 15 kilometrin kisaan lähdin perus hyvällä fiiliksellä, mutta todellisuus alkoi iskeä 5km kohdilla ja täystyrmäys sitten noin 8-9km kohdilla. Hengitys hirtti totaalisesti kiinni ja sisäänhengittäminen oli todella vaikeaa! Epätavallinen hengenahdistuskohtaus pakotti heittämään päivän kilpailun kesken toista kertaa eläissäni. Se otti rajusti pannuun, mutta se oli ehdottomasti oikea päätös! Pettymys ja epätietoisuus pisti kuitenkin mielen matalaksi ja itseluottamuksen pohjamutiin. Syitä hengenahdistukseen voi toki olla monia, mutta hetken asioita punnittuani arvelisin sen johtuvan ylä- ja keskivartalon jumitiloista. Toivottavasti vaiva lähtee pois erilaisilla huoltotoimenpiteillä.

Seuraavana päivänä oli vuorossa sitten viestin aloitusosuus, joten koko lauantai loppupäivän saikin kaivaa itselleen tarvittavaa itseluottamusta ja huoltaa keho iskuun, jotta viestissä pystyisin taistelemaan ja tuomaan joukkueen hyvissä asetelmissa vaihtoon. Sunnuntain hiihdossa tunsin, että lihaksisto toimii varsin hyvin, mutta samanlaista vaivaa ilmeni hengityksessä kuin lauantai kisassakin. Pystyin kuitenkin taistelemaan itselleni paremmalla perinteisen tyylillä kohtuullisesti koko 8km ja tuomaan joukkueen tyydyttävässä asemassa vaihtoon. Suoritus ei missään nimessä tyydyttänyt itseäni, mutta lähtökohtiin nähden hiihto oli siedettävä.Teimme joukkueena tasapainoisen ja nousujohteisen viestin loppusijoituksen ollessa 10:s tuloslistassa.

Joni, Vellu ja Aleksi

Uskon, että nyt kun huolletaan koko kroppa iskuun niin ensi viikonloppuna on varmasti paremman tuntuista menoa Äänekosken nuorten SM-hiihdoissa, jossa sunnuntaina hiihdän 15km M23-sarjassa.

Tästä jatketaan taas eteenpäin!
Riksu & Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti