12. joulukuuta 2016

Jyväskylän ensilumenhiihdot 10.12.2016

Lauantaina kisattiin Jyväskylän ensilumenhiihdoissa perinteisellä tyylillä molemmille tutulla Laajavuoren ensilumenladulla, jossa on viime vuosina tullut tehtyä eniten treenejä alkutalvesta. Kisabaana oli 2km pitkä ja kaikin puolin erittäin loistavassa kunnossa!  Kisamatkana Riksulla oli 6km ja Vellulla puolet pidempi 12km. Reitti on hyvin tasatyöntöpainotteinen ja molemmat puntaroivat vielä aamulla lähteäkö kisaan pitojen kanssa vaiko pelkästään tasatyönnöllä. Kisapäivän olosuhteet kuitenkin näytti sen, että molemmat päätyivät hiihtämään pitosuksilla, mikä osoittautuikin molemmille onnistuneeksi ja oikeaksi valinnaksi.

Riksun kommentit:
Kisa käynnistyi hyvin ja pyrin hiihtämään vuorohiihtopätkät mahdollisimman rennosti ja tasaisemmilla pätkillä tasurilla kiristämään vauhtia. Kisan hiihdin käytännössä yksin ilman peesiapuja, mutta onneksi väliajat ja edestakainen latu mahdollisti, että pystyin vähän seuraamaan millaista se oma vauhti on verrattuna muihin. Kisan vauhdinjako oli ihan onnistunut ja tuntemuksiltaan meno oli taas vähän parempaa verrattuna viime viikkoon. Lopulta tiukassa kisassa viiden sekunnin sisällä oli kolme naista ja sijoitukseni tuloksissa neljäs ja noin puoli minuuttia kärkeen. Tulokseen voi olla tyytyväinen, mutta parannettavaakin jäi!


Oikeaan suuntaan ollaan menossa! Jatketaan harjoituksia ja mennään kohti ensi lauantain Tampereen FIS-kisoja, missä on tarjolla 10km perinteisellä.

Comments by Vellu:
Lähdin matkaan rennon reippaasti ja sain kuulla väliajoista, että alkuvauhti on ollut suht pirteää. Uusi suksi tuntui liukkaalta, joten oli mukava päästellä menemään vauhdikkaalla ensilumenladulla. Kisan puolivälissä huomasin, että tuttu hahmo oranssissa trikoossa, Jelosen Henkka, oli ottamassa meikäläisen kiinni puolella minuutilla, joten päätinkin, että siinä olisi kyytiä tarjolla kisan toiselle puoliskolle. Pääsin päivän voittajan Henkan peesiin puolivälin jälkeen, missä pystyin hiihtämään ongelmitta viimeiset kierrokset maaliin asti ollen lopulta tuloksissa 3. sijalla.


Kilpailu oli selkeästi kauden paras tähän mennessä ja hiihdossa oli aika ajoin jo tekemisen meininkiä, varsinkin siinä vaiheessa, kun pääsin Henkan peesiin. Oma vauhdinpito kisassa tuottaa vielä pieniä ongelmia, mutta päästessäni hiihtämään toisen hiihtäjän peesissä kisan aikana, pystyn silloin tuottamaan kovempaa vauhtia ja pitämään itseäni paremmin ahtaalla. Omaan vauhdinpitoon tulee panostaa entisestään jatkossa, jotta asia korjaantuisi. Jyväskylän kisa antoi kuitenkin taas paljon positiivisia merkkejä ja itseluottamusta omaan tekemiseen. Hiihto tuntui teknisesti suht hyvältä ja kisapäivänä oli kokonaisvaltaisesti varsin mukava vire päällä. Tästä jatketaan hyvillä mielin kohti ensi viikonlopun FIS-hiihtoihin Ristijärvelle, jossa matkoina ovat pertsan sprintit ja molempien tyylien normaalimatkat.

Miesten TOP-6.

Jyväskylän kisan tulokset tästä.

Talvisin terveisin,

Riksu & Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti