22. marraskuuta 2016

Rovaniemen Suomen Cup 19.-20.11.

Toinen kisaviikonloppu oli vuorossa Rovaniemen Suomen cupissa 19-20.11. Lauantaina kisattiin vapaan sprintissä ja sunnuntaina perinteisen normaalimatkoilla. Pakkaset olivat väistyneet ja tilalle tulivat plussakelit ja vesisade. Viikonlopun aikana sadetakki olikin tarpeen, kun sää vaihteli lumirännän ja vesisateen välillä. Ohessa molempien kommentit viikonlopun kisoista. 

Riksu: 
Lauantain sprintin karsinnassa meno tuntui aluksi melko tahmealta ja vauhdin lisääntyessä hiihtäminen meni melkoiseksi säheltämiseksi. Maalissa sai jännittää miten aika riittää ja täpärälle se menikin. Karsinnassa sijalle 30 ja paikka erävaiheeseen. Erähiihto käynnistyikin paremmin ja alkukiihdytyksen jälkeen pääsin hyvin joukon neljänneksi. Hiihto tuntui paremmalta, mutta lopussa peesistäni kaksi hiihtäjää meni ohi ja jäin lopulta erän kuudenneksi. Lopullinen sijoitus siis sama kuin karsinnassa. 

Seuraavan päivän perinteisen 10km oli sitten vesikelissä taistelua 3x3,3km lenkillä. Ensimmäinen kierros meni hyvin ja tuntemus oli ok. Keli oli kuitenkin aika raskas, töitä sai tehdä ja ilmaisia metrejä ei hirveesti ollut. Aikaero kärkeen kasvoi järkyttävän isoksi ja sijoitus lopulta 34. Mitään tykkihiihtoa en itseltäni odottanutkaan ja hiihdossa oli kuitenkin hyviä signaaleja ja tästä jatketaan eteenpäin! Kisojen jälkeen jatkoin reissua vielä pohjoisemmaksi ja leireilen nyt viikon verran Levin lumilla. 

Vellu:
Lauantain sprintti antoi paljon positiivisia signaaleja jatkoa ajatellen. Jatkopaikka jäi vaivaisen puolen sekunnin päähän ja olin 34. karsinnassa. Mutta kuten sanottua, hiihdossa oli vahvempaa tunnetta kuin pitkään aikaan ja suoritus muistutti jo sprinttihiihtoa! Niukka karsiutuminen tietenkin harmitti, mutta suoritus osoitti, että oikeaan suuntaan ollaan ehdottomasti menossa!

Sunnuntaina Henkka oli hienosti 11. Muut neljä Petoa oli lopulta 9sek sisällä toisistaan sijoilla 39-44.

Sunnuntain kisasta odotin parempaa tuntemusta. Hiihto oli koko ajan tasapaksua suorittamista eikä lihaksiston vireystila ollut lähelläkään lauantain tasoa. Hiihto oli kuitenkin ehjä ja se palveli erittäin hyvin tulevia kisoja ajatellen. Tuntemukseen nähden suoritus ja sijoitus oli kuitenkin ihan OK. Loppusijoitus oli lopulta 43. Nyt jatketaan hetki harjoittelua Vuokatin maisemissa. Seuraavaa kilpailua ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta numerolappu on todennäköisesti seuraavan kerran päällä joulukuun alkupuoliskolla. Tästä lähdetään rakentamaan parempaa kulkua kohti talven karkeloita! 

Seuraavaan kertaan!

Riksu & Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti