29. kesäkuuta 2015

Vuokatti Aateli Race ja harjoituskauden ensimmäinen leiri

Viime viikko vierähti nopeasti Vuokatissa, jossa olin kauden ensimmäisellä leirillä. Alkuviikon ohjelma rytmitty vahvasti Vuokatin Aateli Racen ympärille, mihin kuului kolme osakilpailua. Tiistai-iltana ohjelmassa oli vapaan ylämäkiprologi, jossa rullahiihdettiin "vaaran maili" eli 1,6km ylämäkeen Vuokatin vaaran päälle asti. Keskiviikkoaamuna oli vuorossa 4,5km maastojuoksu vaihtelevassa maastossa. Näiden kahden kisan yhteisaikojen perusteella miehet laitettiin järjestykseen ja viimeisenä kilpailuna oli 15km rullahiihto vapaalla tyylillä takaa-ajokilpailuna. Aluksi hiihdettiin 3,5 kierrosta Vuokatin vaihtelevaa rullahiihtorataa, minkä jälkeen kilpailureitti kulki kohti Vuokatin vaaran, minkä päällä sijaitsi kilpailun maali. Osallistuin kilpailuun ensimmäistä kertaa, joten tämänkaltainen kilpailu oli itselleni aivan uudenlainen ja mielenkiintoinen kokeilu eikä minulla ollut sen suurempia odotuksia kilpailun suhteen.

Tiistai-illan prologi käytiin erittäin sateisessa ja koleissa olosuhteissa. Verryttelyt kilpailuun venähtivät huomaamatta turhan pitkäksi, mikä vei parhaan terän suorituksesta kolean sään ohessa. Lisäksi en oikein osannut arvioida, miten mäki tulisi hiihtää, jotta siitä saisi parhaan mahdollisen tuloksen aikaiseksi. Suoritus oli korkeintaan tyydyttävä eikä maalissa tarvinnnut kauheasti tuuletella. Sijoitus oli 38. Eroa kärkeen tuli ihan riittävästi, mutta suoritus oli kuitenkin suht tasapainoinen, joten en heittänyt kirvestä kaivoon. Reidet tuhannen hapoilla suuntasin katseet seuraavaksi kohti keskiviikon juoksua ja rullahiihtoa, jossa tavoitteena oli tehdä vähintään oman kunnon mukaisia suorituksia.

Keskiviikkoaamun 4,5km juoksuosuus sujui melko hyvin. Eroa kärkeen tuli noin puolitoista minuuttia, mutta peilasin suoritusta omaan tasooni ja mielestäni juoksin tämän hetken tason mukaisesti. Pyrin juoksemaan mahdollisimman tasaisesti ilman suuria höntyilyjä ja onnistuin tavoitteessani. Juoksun jälkeen oli noin 2,5 tuntia viimeisen rullahiihto-osuuden alkuun. Nopean loppuverryttelyn, uintipulahduksen viileässä järvessä, eväshetken ja pienen koomailun jälkeen oli aika vetää monot kireälle ja lähteä hieman verryttelemään ennen hiihto-osuutta. Olotila ennen hiihtoa oli yllättävänkin pirteä, vaikka aamupäivän juoksuosuuden rasitukset tuntuivat jaloissa,

Juoksuosuuden maalissa.

Lähdin hiihto-osuudelle ennakkoluulottomasti nostamaan sijoituksia, koska lähdin matkaan sijalta 39. Alun kankeuden jälkeen pääsin hiihtämään hyvässä letkassa noin 4 kilometrin ajan ja sain puoli minuuttia edellä olevan joukon kiinni. Hiihdin tämän joukon mukana vaaran juurelle asti, jossa ryhmä hajosi vaaran nousun alettua. Taistelin mäen hyvin ylös, sain napsittua päänahkoja ryhmästä, jossa hiihdin ja pääsin maaliin kunnialla. Loppusijoitus oli lopulta 25. eli nostin sijoitustani 14 pykälää lähdöstä. Kaikki tulokset löydät täältä.

Kilpailu oli kokonaisuudessaan nousujohteinen ja jokainen suoritus oli edellistä parempi, mikä on hyvä signaali, että jaksaa kilpailla lyhyillä välipalautuksilla. Kokemuksena tämä oli erilainen ja palveli todella hyvänä kovana harjoituksena, koska siinä tuli yhteensä kolme maksimaalista kilpailusuoritusta noin 20 tunnin sisään. Olin tyytyväinen kokonaissuoritukseen, koska pystyin kilpailemaan omalla tasollani ja viimeinen kilpailu oli paras noista kolmesta. Tulen varmasti jatkossakin osallistumaan Vuokatti Aateli Raceen seuraavinakin vuosina!

Loppuviikko sujui ihan perusharjoittelun merkeissä, kun kilpailusta oli hieman palauteltu. Yritin hyödyntää Vuokatin tarjoamia vaarojen nousuja laadukkaaseen harjoitteluun ja niitä tulikin kivuttua runsaasti niin jalkaisin kuin rullahiihdon merkeissä. Linkin takaa löytyy lyhyt videoklippi sunnuntain rullahiihtotreenistä. 

Kaiken kaikkiaan leiriviikko oli erittäin onnistunut ja sain tehtyä paljon laadukkaita treenejä loistavissa olosuhteissa ja hyvässä seurassa. Harjoittelua kertyi viime viikn aikana sen verran, että alkuviikko menee hieman kevyemmän harjoittelun merkeissä.

Hyvää kesän jatkoa!

Palaamisiin,

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti