22. kesäkuuta 2015

Kiimasen savulenkki 19.6. Lannevesi

Keskikesän juhlaa Juhannusta vietettiin viime viikolla. Meillä Juhannusaatto käynnistyi Kiimasen savulenkillä Lannevedellä, jossa 10km hölkkäkisa järjestettiin jo 33.kerran. Tapahtumapaikkana toimii Hernesalmen mylly ja tapahtuma kerää vuosi vuoden jälkeen satoja juoksijoita paikalle käynnistämään Juhannuksensa.

Juoksu lähtee suoraan ylämäkeen kapeaa hiekkatietä pitkin, josta se jatkuu eteenpäin vaihtelevassa maastossa. Jo alussa lähtövaatteen alla on oltava hyvillä paikoilla, jotta juoksurytmistä saisi nopeasti kiinni, koska juoksijoita on ahtautunut erittäin paljon kapeaan lähtöpaikkaan.

Kuva: Stepi Sundberg

Kuten ylläolevasta kuvasta voi helposti todeta, Vellulla oli kaikki pelissä loppusuoralla ;) Tavoitteena oli tehdä tasainen suoritus ja yritin lähteä rauhassa matkaan, koska reitin ensimmäinen kilometri on käytännössä nousua ja siinä on erittäin helppoa juosta itseltään "jalat alta". Onnistuin tavoitteessani ja maltoin hyvin alussa ja lopussa pystyin tekemään vielä muutaman ohituksenkin. Olin tyytyväinen suoritukseen ja pystyin juoksemaan omalle tasolleni hyvän suorituksen. Aikani oli 36.48 ja aikani parani roimasti edelliseltä vuosiltani, koska kahdella muulla kerralla minulla on ollut erinäisiä ongelmia kilpailun aikana ja juoksuaikani ovat siten jääneet vaatimattomiksi molemmilla kerroilla. Tällaiset hölkkäkilpailut erinomaisina kilpailunomaisina harjoituksina, joten tulen todennääköisesti juoksemaan kesän aikana vielä jotain hölkkäkisoja osana kesäharjoittelua.


Kuva: Stepi Sundberg

Juoksu kulki hyvin myös Riksulla. Lähdin alussa maltilla liikkeelle ja löysinkin melko nopeasti itselle sopivan matkavauhdin, jota sitten ylläpidin koko matkan ajan. Kaikki kilometrit pystyinkin juoksemaan aika tarkasti samaa vauhtia ja viimeisille kilometreillekin säästyi vielä voimia. Maalissa aikani oli 42.34 ja aikani parantui viime vuodesta 1.47! :) Juoksuun voin olla siis tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa kesän treenejä eteenpäin.

Tulokset löytyvät täältä.

Nyt Juhannuksen jälkeen molemmat suuntaavat leireilemään, Vellu Vuokattiin ja Riksu Syötteelle, noin seuraavan viikon ajaksi.

Kesäterveisin, Riksu & Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti