5. huhtikuuta 2017

SM-kisat Kontiolahti 31.3-2.4

Talven toiset SM-kisat hiihdettiin Kontiolahdella viime viikonloppuna. Perjantaina kisarupeama aloitettiin vapaan vitosella, jatkettiin lauantaina viesteillä ja päätettiin 15km perinteisen yhteislähtökisaan sunnuntaina.

Ennen kisaviikonloppua oli hieman epävarma fiilis, sillä Keuruun SM-kisojen jälkeen oli useampi viikonloppu ilman kisoja ja olin kilpaillut vain kaksi normaalimatkan kisaa ja yhden pidemmän.

Perjantaina vapaan kilpailu oli SM-kisoille hieman epätyypillisesti vasta iltakilpailuna. Eipä se menoa haitannut, aamulla vain joutui odottelemaan ja jännittämään hieman enemmän :D Itse kisa oli tuntemuksiltaan hyvää alusta alkaen, sukset toimivat loistavasti ja hiihto oli tasapainoinen. Aivan lopussa jouduin vähän taipumaan, mutta kokonaisuudessaan tämän kauden parhainta vapaata, joka oikeutti sijalle 37.! Tuloksia katsoessa tiukkaa sekuntikamppailua, jossa 10s parempi aika olisi nostanut useamman sijan ylöspäin! Tyytyväinen sai kisan jälkeen kuitenkin olla, että sain SM-kisoihin puristettua onnistumisen, vaikka sijoitus top 30 olisi maistunutkin! Hieman jäi hampaankoloon ja varmasti myös kisaamattomuus näkyi tuloksen tekemisessä.Lauantaina oli viestipäivä, johon Jämin Jänteen naisten joukkue starttasi tutulla kolmikolla. Hiihtojärjestyskin melko tuttu eli minä olin aloittajana, Hennariikka toisella ja Roosa kolmannella. Aloitusosuus meni ihan ok, mutta olisin toivonut itseltäni vahvempaa panosta osuudellani. Päivän vire ei ollut sellaista mitä se oli ollut edellisenä päivänä ja tuntui, että jalat olivat jääneet eiliselle. Hennariikka jatkoi viestiä kuitenkin loistavasti ja nosti sijoituksia kohisten. Roosa hiihti ankkurina mahtavasti ja lopulta maaliviiva ylittyi kahdeksantena joukkueena!


SM-kasit kasassa
Riksu, Roosa, Hensu
Sunnuntai valkeni melko väsyneenä, mutta silti lähdin kisaan taistelemaan ja tekemään hyvää suoritusta. Edellisenä iltana ja yönä oli satanut melkoinen määrä uutta lunta, joka aamulla osoittautui niin hankalaksi kuin edellisenä iltana jo spekuloitiin. Kisasta tuli siis mielenkiintoinen sekä yhteislähtökisan luonteen että suksivalinnan onnistumisen myötä. Oma suksi toimi varmasti niin hyvin kuin se oli mahdollista ja tiettyjä kompromissejä oli pakko tehdä. Kisan alku käynnistyi ihan mukavasti, mutta jokaisella kierroksella huomasin yhdessä nousussa selvästi enemmän vaikeuksia, jossa sijoitukset tippuivat. Hiihto oli melko tasapaksua ja maaliviivan ylitettyä fiilis oli melko hajuton ja mauton.

#jänneköyrii
Ensi viikonloppuna on vuorossa vielä viimeinen kisaviikonloppu Ylitornion Ainovaaralla, missä kisaillaan viimeinen Suomen cupin viesti sekä SM pitkät matkat.

-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti