19. helmikuuta 2017

Vellun välitilinpäätös

Tällä hetkellä eletään helmikuun puoliväliä ja yhdet nuorten sekä aikuisten SM-kilpailut on takanapäin. Seuraavat häämöttävät reilun kuukauden päässä maaliskuun puolivälin jälkeen, joten nyt ensimmäisten pääkisojen jälkeen onkin hyvä käydä läpi hiihtokauden ensimmäistä puoliskoa.

Aloitetaan kuitenkin viikko sitten käydyistä PM-pariviesteistä ja Keski-Suomen maakuntaviestistä. Lauantaina hiihdettiin pariviestit Keuruulla, jonne ne jouduttiin siirtämään Jämsänkosken heikon lumitilanteen vuoksi. Sunnuntaina puolestaan kilpailtiin Keski-Suomen maakuntaviesti kotikonnuilla Joutsassa. Molempina päivinä tekeminen oli varsin hyvää, vaikka Keuruun SM-hiihtojen kolme kovaa starttia hieman painoikin kintereissä eikä aivan viimeisintä terävyyttä ollut kintereissä. Sunnuntain Keski-Suomen maakuntaviestin avausosuuden voitto ja Joutsan 3. sija koko viestissä lämmitti kotiyleisön edessä, joten sen jälkeen olikin mukava jäädä pienelle kilpailutauolle.

Avausosuuden voitosta käyiin tiukka kamppailu.

Tiivistetään kilpailukauden ensimmäisen puolisko ytimekkäästi seuraavanlaisen stoorin muodossa:

Marraskuussa todettiin viime vuotiseen tapaan, että pitäisköhän mies levätä, kun ei tuo suksi oikein liikahda. Positiivissuuntaista virettä etsittiin marraskuussa ja Rovaniemen Suomen Cupissa nähtiinkin jo yksi pieni valonpilkahdus, kun sprinttihiihto tuntui pitkästä aika sprinttihiihdolta. Kuukausi vaihtui joulukuulle ja Laajavuoren ensilumenhiihdoissa tuli podiumsija ja hiihdossakin oli meininkiä. Viikko siitä ja Ristijärvellä sprinttihiihto tuntui vielä enemmän sprinttihiihdolta! Muutenkin tasaiset suoritukset antoivat positiivista sävyä tekemiseen. Tämän jälkeen siirryttiin pienelle joulutauolle.

Tuli joulu ja treenattiin vähän enemmän. Vuosi vaihtui, tuli pakkaset ja Lahden Skandinavia Cup. Vire tuntui olevan kateissa ja hiihdosta puuttui terävyys --> kilpailutauon piikkiin. Viikkoa myöhemmin Jämillä hengitys sakkasi tyystin henkilökohtaisella matkalla ja uran toinen DNF. Seuraavan päivän viesti oli yhtä taistelua. Ongelmien syyt selvitettiin ja yritettiin saada mies kuntoon. Seuraavana viikonloppuna Äänekosken nuorten SM-kisoissa odotukset olivat lupaavat, mutta kisan jälkeen ihmeltiin edelleen, että missäköhän ne viimeiset kaksi vaihdetta oikein löytyisi.

Otin auton nokan kohti Vuokatin maisemia ja mietiskelin josko vire löytyisikin sieltä. Positiivisia merkkejä leijailikin ilmassa, mutta PM-hiihtojen viestin oma osuus laittoi taas kapuloita rattaisiin. Vaikeaa koko ajan, totesin kisan jälkeen. Eipä siinä ollutkaan kuin 5 päivää kauden päätavoitteeseen ja kulkua ei ollut näköpiirissä. Ei auttanut muu kuin uskoa omaan tekemiseen.

Tuli SM-kisojen aatto ja homma tuntui edelleen takkuavan. Tein erittäin kovan valmistavan harjoituksen ja toivoin, josko se avaisi paikat viikonlopun skaboihin. Tuli perjantain sprinttipäivä. Kahden vuoden SM- ja Suomen Cupien sprinttiapina lähti selästä. Pääsin jatkoon sijalla 26 kahden vuoden tauon jälkeen ja sekös tuntui hyvältä. Puolivälierässä hiihto parani ja olin erän 4. Loppusijoitus 19.

Lauantaina jatkettiin tasapainoisia vetoja 15km pertsalla ja sija oli 35. Ihan hyvä veto jälleen totesin.
Sunnuntaina oli pariviesti ja viikonlopun paras jalka sekä flow-tila! Lopputuloksissa Henkan kanssa 5. sijalla. Erinomainen viikonloppu kokonaisuudessaan ja viimeinen kisapäivä ehdottomasti paras! Ei voinut olla kuin tyytyväinen.

"Ei pidä vaipua synkkyyteen", sanois Joke, pitkäaikaisin yhteistyökumppanini Metsä-Pirkka.Suhdanteet ovat siis vaihdelleet melko lailla viimeisen kolmen kuukauden aikana. Usko on ollut välillä jo koetuksella, mutta H-hetkellä sain tehtyä hyviä suorituksia. Toivotaan, että maaliskuun loppupuolella ja huhtikuun alussa ollaan edelleen noususuhdanteessa, kun Rovaniemellä kilpaillaan nuorten sekä Kontiolahdella- ja Ylitorniolla aikuisten SM-hiihdoissa. Ennen niitä treenaillaan, kilpaillaan ja nautitaan myös Lahden MM-hiihtojen kisatunnelmasta!

Ensi kertaan!

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti