10. huhtikuuta 2017

Suomen cup viesti ja SM-hiihdot Ylitornio 8-9.4.

Hiihtokauden 2016-2017 viimeinen SM-kisaviikonloppu kilpailtiin Ylitorniolla ja se oli samalla myös kuluneen kisakauden päätös itselleni. Lauantaina oli Suomen cupin päätösviesti ja sunnuntaina SM 30km.

Lauantaina päästiin hiihtämään Jämin Jänteen naiskolmikolla vapaan viestiä, joka on hiihtotapana meille kaikille kolmelle se vähän mieluisampi. Viestipäivä on aina juhlapäivä, joten asiaankuuluvasti aamulla laitoimme punaa huuliin ja teimme tiimikampaukset ;) Viestijärjestys oli tuttu jo aiemmista viesteistä eli minä aloitin, Hensu toisella ja Roosa ankkurina. Matkana oli 5km ja se hiihdettiin kahtena 2,5km lenkkinä. Aloitusosuudella eka kierros mentiin aika rauhassa ja oma hiihto tuntui helpolta ja porukka pysyi aikalailla kasassa. Toisella kierroksella vauhtia tuli lisää ja porukka alkoi repeämään. Tavoitteena oli pysyä mahdollisimman lähellä kärkeä ja pyrkiä lähettää Hensu toiselle osuudelle mahdollisimman hyvistä asetelmista. Omaksi kompastuskiveksi muodostui toiseksi viimeinen nousu, jossa jouduin hieman liikaa taipumaan ja tulin vaihtoon noin 20s kärkijoukkueen takana. Hiihto oli kuitenkin tämän kauden muihin hiihtoihin peilaten hyvää ja suoriuduin aloituksesta kunnialla. Hensulla olikin sitten toisella osuudella vilkku päällä ja kulkupäivä. Roosa pääsi matkaan ankkuriosuudelle hyvistä asetelmista ja loistavalla hiihdolla toi Jämin Jänteen värit viidentenä maaliin! Viestitulokset täältä.

Jämin Jänteen naisten trio
Sunnuntaina oli edessä kisakauden viimeinen startti 30km vapaalla. Aamulla taivaalta tiputteli uutta lunta ja se teki oman mausteensa jo valmiiksi rankkaan 7,5km kisareittiin, jota hiihdettiin neljä kierrosta. Kisa lähti hyvin käyntiin ja huoltokopilla tehtiin hyvää työtä ja alle löytyi hyvä ja toimiva suksi. Tavoitteena oli hiihtää pitkät nousut rennon reippaasti ja tasaisemmissa kohdissa kiristää vauhtia. Pystyin tuota taktiikkaa toteuttamaan melko hyvin. Ainoastaan toisen kierroksen lopulla alkaneet krampit reisissä olivat ajoittain tuskaisia. Kolmannella kierroksella kävikin mielessä ajatus, että ei kai hyvin alkanut kisa nyt kaadu sitten tähän. Alamäkiosuuksilla sain kuitenkin aina hetkeksi krampit vähän helpottamaan, mutta kovaa tahtojen taistelua se oli maaliin asti. Onneksi taistelu palkittiin ja sain maalissa olla tyytyväinen suoritukseeni. Kokonaisuudessaan hiihto oli tasapainoinen veto ja parhain 30km kilpailu mitä olen koskaan hiihtänyt. Sijoitus maalissa 25., mutta virallinen SM-sijoitus kuitenkin 23. Tulokset löytyvät täältä.

Viestin avausosuus
Kisaviikonlopusta jäi ehdottomasti positiivinen maku ja molempina päivinä hiihdossa oli hyvää tekemisen meininkiä, joihin on hyvä päättää tämä kisakausi! Nyt hetki huilia ja hiihdosta nautiskelua pohjoisen lumilla ennen kuin katseet taas kohti uuden harjoituskauden aloittamista.

-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti