25. lokakuuta 2016

Kisakauden avaus käsillä

Vuokatti-Jämi-Vuokatti-Jämi-Vuokatti

Siinäpä Riksun viimeisen kuukauden aikana suuntautuneet reissut. Välillä on auto purettu ja uudestaan taas pakattu Jyväskylässä uutta reissua varten. Niin se vain on, että syksy tuppaa olemaan sellaista aikaa, jolloin lunta täytyy lähteä etsimään suksien alle. Kilpailukausi lähestyy vauhdilla ja h-hetki odottaakin jo nurkan takana lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Syyskuun lopulla olin Vuokatissa leirillä kaveriporukalla ja ensimmäiset kilometritkin tuli sivakoitua hiihtoputkessa. Leiri piti sisällään kuitenkin vielä jalkalenkkejä Vuokatin poluilla ja sauvarinteessä sekä rullahiihtoa Vaaran nousussa ja rullaradalla. Siitä huolimatta oli mukava laittaa sukset jalkaan ja saada jo vähän lumituntumaakin.

Lumi vielä purun alla odottamassa levittämistä.
Kalenterit kääntyivät lokakuuksi ja Jämin Jänteen tiimin hiihtäjät kokoontuivat  kertomaan mietteistä tulevaan kauteen. Porukalla oli hyvä meininki ja katseet jo tiukasti tulevassa kaudessa ja avauskisassa. Tunnelmat olivat innostuneet, jännittyneet ja odottavaiset. Katso juttu Kestävyysurheilun sivuilta.

Jämin Jänteen naisten viestijoukkue: Minä, Hennariikka ja Roosa

Seuraavalla viikolla olikin vuorossa YOKO:n suksitestit Vuokatissa. Uusia suksia oli melkoinen nippu testausta varten. Suksitestipäivien jälkeen päässä pyörikin monenlaisia numeroyhdistelmiä. Päivät olivat tiukkoja, mutta paljon tarttui mukaan taas oppia suksien testaamisesta. Ja taisi sitä muutama melko hyvä suksiparikin mukaan valikoitua ;)Viime viikolla suuntana oli Jämi, jossa leireilin seurakaveri Hennariikan kanssa neljä päivää. Leirin painotus oli lumella hiihtämisessä, mutta yhtenä päivänä kävin sauvarinteessä tekemässä kovemman treenin. Jämin hiihtoputki ja olosuhteet olivat loistavassa kunnossa!

Kokonaisuudessaan treenit ovat sujuneet mukavasti ja hyviä treenejä on tullut tehtyä myös Jyväskylässä reissujen välissä. Hyvillä mielin kohti tulevaa talvea ja kauden avausta Vuokatin Suomen cupissa 29-30.10. Lauantaina kilpaillaan sprintissä ja sunnuntaina on vuorossa viestit.

Saunarinnettä Jyväskylän Laajavuoressa.

Tästä tämä taas lähtee rullaamaan! Ensimmäiset lumihiutaleet jo onkin leijalleet ilmassa :)

Terveisin, Riksu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti