15. maaliskuuta 2016

Tuisku hiihdot 13.3 Pihtipudas

Sunnuntaina kilpailtiin Pihtiputaalla kansallisissa kisoissa vapaalla hiihtotavalla yhteislähdöillä. Miehillä matkana oli 10km ja naisilla 6,5km. Molemmilla suksi liikahti mukavasti ja niimpä kakkossija tuli sekä miehissä että naisissa!

Riksu:

Edellisestä vapaan kisasta oli ehtinyt vierähtää mulla jo jonkin aikaa, mutta meno viikonlopun kisassa tuntui kuitenkin ihan hyvältä. Kisa käytiin siis yhteislähdöllä, joka on hieman harvinaisempi kisamuoto tavallisissa kansallisissa kisoissa. Matkana oli naisilla 6,5km eli kaksi kierrosta n.3,3km lenkkiä. Heti lähtömerkin jälkeen sain hyvän paikan letkasta ja alussa hiihtäminen olikin tarkkailua. Ensimmäisellä kierroksella porukka kuitenkin vähän hajosi ja toisella kierroksella meitä oli kolmen hiihtäjän ryhmä taistelemassa sijoituksista 2-4. Viimeisissä nousuissa kiristin vauhtiani ja sain vähän eroa aikaiseksi. Ero riitti loppuun asti ja lopulta ylitin maaliviivan toisena! Kisaan olen tyytyväinen, vaikka mitään lentoa se ei ollutkaan. Muihin tähän kauden kisoihin verrattuna meno on kuitenkin parempaa, joten tästä jatketaan kohti huhtikuun SM-kisaviikonloppuja. 


Vellu:

Itsellänikin viimeisin vapaan koitos oli ollut puolitoista kuukautta sitten Imatran SM-kisoissa, joten oli jo aikakin vapaan kisalle. Hiihto kulki mukavasti ja vauhtiakin mielestäni pidettiin ihan kohtuudella matkalla. Hiljalleen ryhmä pieneni ja viimeisellä kierroksella isoimmassa nousussa erottui viiden hengen porukka. Noin kilometri ennen maalia karattiin laskussa Kinnusen Miikan kanssa ja otettiin sitten lopussa mittaa kumpi veisi päivän kilpailun. Miikka oli edellä ja pääsi valitsemaan parhaimmat ajolinjat loppusuoralle tultaessa ja kuittasi niukasti voiton. Olin kuitenkin tyytyväinen kakkossijaan, vaikka olisi se voittokin maistunut :) Kulku oli kohdallaan ja sukset toimivat kiitettävästi. Kisa oli erittäin hyvä vapaan hiihdoksi ja antoi roimasti itseluottamusta myös vapaalle tyylille. Yhteislähtökilpailut ovat hyvää vaihtelua ja niitä saisi minun puolesta olla kansallisissa kisoissa enemmänkin, jotta saadaan vaihtelua kilpailuihin. Tästä sitten ei muuta kun muutamat reenit vielä alle ja homma jatkuu taas ensi viikonloppuna nuorten SM-kisoissa. Lähdetään sinne tekemään kauden parhaimpia suorituksia ja ennen kaikkea venymään hyville sijoituksille!


Tulokset Pihtiputaan kisoista täältä

Ensi viikonloppuna Riksu hiihtää Lahden talvikisoissa lauantaina ja Vellu nuorten SM-kisoissa Valkeakoskella molempina päivinä.

Riksu & Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti