2. maaliskuuta 2016

Pylkön hiihdot 28.2.

Viime sunnuntaina kilpailimme molemmat Pylkönmäellä perinteisissä Pylkön hiihdoissa. Hiihtotapana oli perinteinen ja kisamatkoina naisilla 20km ja miehillä 50km väliaikalähtönä.

Riksulla hiihto oli hyvää menoa ja selkeästi kohti parempaa ollaan koko ajan menossa. Hyvin kulkeneella hiihdolla irtosikin voitto naisten sarjassa! "Kisaan oon tyytyväinen ja hyvin jaksoin pitää vauhtia yllä koko matkan. Radan alku oli melko tasaista ja muutenkin oli paljon tasaisempia pätkiä niin niissä yritin tasurilla pitää kovaa vauhtia ja ylämäkiin sitten vähän passailla. Se taktiikka näytti toimivan.", kommentoi Riksu.

Vellulla puolestaan oli uran ensimmäinen 50km kisa. Suhteellisen nihkeässä kelissä käyty kilpailu painoi voittoajankin lähemmäksi 2.30h. "Väliaikalähtö mahdollisti sen, että pystyin lähtemään täysin omaa vauhtia liikenteeseen ja tavoitteena oli saada ehjä oma suoritus aikaiseksi. Töitä sai Pylkönmäen radalla tehdä koko ajan. Mulla ei ollut mitään odotuksia kilpailuun ja oon ihan tyytyväinen suoritukseen ja pääsin melko kunnialla maaliin. Viimeisellä kierroksella sain kuitenkin maistaa 50km kilpailun luonnetta ja kanttasin melko pahasti vikalla muutamalla kilometrillä ja maalissa olikin nähtävissä melko tyhjää katsetta. Nyt on kuitenkin tämäkin pää avattu ja ei voi muuta sanoa kuin että on se aikamoista hevosen leikkiä tuo 50km hiihto! Saa tässä vielä muutaman viiskymppisen hiihtää ja lenkillä käydä, että tällaset kisat voi hiihtää oikeasti kovaa ja päästä kunnialla maaliin. Kokemuksella on iso merkitys tällä matkalla!" kertasi Vellu omaa taivaltaan viime viikonloppuna.