8. helmikuuta 2016

Vöyrin Nuorten SM-hiihdot ja Neljän Vuoren Hiihto

Tsaudihau! Sunnuntaina Vellu taisteli 15km pertsalla nuorten SM-hiihdoissa Vöyrillä ja Riksu puolestaan hiihti samaan aikaan Neljän Vuoren Hiihdossa Jyväskylässä 18km vapaata. Seuraavaksi lyhyet commenttokset molempien kilpailuista.

Vellu:

Vöyrillä oli tosiaan yksi matka tarjolla M23-sarjalle, 15km pertsalla sunnuntaina. Suht tiukkaa 2,5km rinkiä kierrettiin kuusi kertaa ja kuten SM-kisojen protokollaan kuuluu, kunnon vesikelissä, että päivän kovimmat ukot saadaan varmasti oikeaan järjestykseen. Omalta osaltani päivän esitys oli tasoa hyvä, muttei priimaa. Josko se priima pukkaisi vielä joku päivä tällä kaudella?! Jokatapauksessa sukset olivat loistavat vaikeissa olosuhteissa ja hiihtokin oli ihan tasapainoinen, vaikka hieman viime kilpailuissa vaivanneet hengitysongelmat näyttäytyivatkin kilpailun aikana. Keikuin koko kisan ajan sijan 10 molemmin puolin ja lopputuloksissa V-M Räsänen löytyy 12. sijalta reilu 2min keulaan. Lopputulokset tästä. Kaiken kaikkiaan kilpailu meni ihan hyvin, vaikka harmittaa, ettei pysty täysin venymään kauden tärkeimmissä kilpailuissa ja top10 sijoitus jäi harmittavan lähelle. Tästä kuitenkin jatketaan kautta eteenpäin, onhan tässä vielä kaksi kuukautta kilpailuja jäljellä, mitkä huipentuu SM-kilpailuihin maaliskuun lopulla ja huhtikuun alkupuolella.

Kuva: Jussi Simula
Riksu:

Imatran SM-kisojen jälkeen olen tehnyt vain perusharjoittelua ja sunnuntaina kilpailtu Neljän Vuoren Hiihto 18km vapaalla toimi hyvänä viikon kovavauhtisempana harjoituksena. Sää oli vaihtunut melko kosteaksi ja plussaksi. Kisareitin varrella oli tarjolla monenlaista olosuhdetta, mutta sukset toimi hyvin ja hiihto muutenkin tuntui kulkevan oikein mukavasti :) Lähdin aika reippaasti liikkeelle, sillä kyseessä oli kuitenkin vain 18km ja reitin varrella oli kovien nousujen lisäksi myös hyviä palauttavia laskuja. Tavoitteena oli tehdä tasapainoinen hiihto ja yrittää pitää hyvää vauhtihiihtoa mahdollisimman hyvin yllä koko matkan ajan. Hiihdin käytännössä koko ajan yksin, mutta muutaman selän näin aina edessäni ja matkan aikana pystyin saavuttamaan ja ohittamaan muutamia mieshiihtäjiä. Vaikeasti ja tahmeasti sujuneen kisakauden jälkeen alkoi hiihdossa olla jo sellaista meininkiä mitä kisahiihdossa kuuluukin olla. Lopulta olin sunnuntain kisassa naisten yleisen sarjan ykkönen, joka maistuu aina hyvältä. Hyvällä fiiliksellä eteenpäin! Tulokset löytyypi täältä.