1. helmikuuta 2016

SM-kisat Imatra 29-31.1

Tämän vuoden ensimmäinen SM-kisaviikonloppu Imatralla takana ja on aika kommentoida tuota kolmipäiväistä kisarupeamaa. 

Viikonlopun kisoihin lähdin hyvillä mielin, sillä tuntemukset olivat kuitenkin olleet koko ajan parempaan suuntaan. Alkukausi on ollut todellista kamppailua ja siksi jo pelkästään valon näkyminen tunnelin päästä oli posiitivinen signaali. Ainoa mitä mietin oli se tulisivatko SM-kisat kuitenkin liian nopeasti vastaan kisakalenterissa? No nyt voi viikonlopun jälkeen todeta, että taisivat tulla. Perjantaina sprintin karsinta oli tuntemuksiltaan jo ihan hyvää, vaikka jatkopaikka jäikin saavuttamatta, joka oli ehdottomasti tavoitteena. Suksien kanssa oli pieniä ongelmia, joka varmasti vaikutti osaltaan lopputulokseen. Mutta ajatukset kohti seuraavaa kisaa eli lauantain vapaan kymppiä. 

Riksu sprintin karsintahiihdossa
Lauantain kisa oli todella suuri pettymys. Oma meno oli könyämistä ja selviytymistaistelua. Ekalla kierroksella keskeyttäminen kävi mielessä, mutta päätin silti hiihtää maaliin siitä huolimatta, että hiihto tuntui joltain aivan muulta kuin kisahiihtämiseltä. Sijoitusta en ole edes katsonut. Harmitti muutenkin paljon.

Pettymys täytyi vaan yrittää harmitella ja kääntää ajatukset seuraavan päivän viestiin. Ensimmäistä kertaa pääsimme hiihtämään viestiä tällä porukalla, että kaikki olivat paikalla samassa viestissä. Saimme hyvän tiimihengen päälle ja lähdimme taistelemaan hyvästä sijoituksesta! Olin aloitusosuudella ja tavoitteena oli antaa ladulle kaikki se mitä tällä hetkellä oli annettavaa. Ekan kierroksen hiihdin rennosti, sillä numerolla 24 lähtiessä on aluksi aika ahdasta ladulla hiihtää ja täytyy etsiä omaa paikkaa. Tokalla kierroksella kiristin ja hiihto tuntuikin vahvalta. Jyrkässä mäessä kuitenkin kävin polvillani ja uudelleen kisavauhtiin kiihdyttäminen keskellä mäkeä toi liian kovat hapot jalkoihin ja loppuun vähän hyydyin. Ero kärkeen ei onneksi järkyttävän isoksi venähtänyt. Luottoni joukkueemme kahden muun osuuden viestinviejiin, Roosaan ja Hennariikkaan, oli kova ja tyttöjen hurjat vapaan hiihdot siivittivät meidät lopulta SM-viestissä sijalle 4!! Yllätimme itsemme, mutta aivan varmasti vielä enemmän myös muut! 

Jämin Jänne, naisten joukkue
Roosa, Riksu, Hennariikka
TeamJämin nettisivuillemme pääset tästä.

Imatran SM-kisojen tulokset täältä.

Talvea ja kisoja on vielä jäljellä, tästä jatketaan eteenpäin!

Riksu 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti