4. helmikuuta 2016

Vellun Imatran SM-hiihdot

Termosta pöytään! Viime viikonloppuna käytiin SM-kilpailut Imatralla ja ensi viikonloppuna sunnuntaina jatketaan SM-kisojen parissa tällä kertaa nuorten SM-hiihdoissa Vöyrillä. Matkana siellä on 15km pertsaa, mutta mennään hetkeksi vielä viime viikonlopun pariin.

Perjantaina oli vapaan sprintti. Kova rata ja baana oli tarjolla. Meno oli ihan kohtuullista ja suht vahvankin tuntuista aika-ajossa, mutta kello ei ollut samaa mieltä. Tylysti laulukuoroon aika-ajosta ja hiihdot jäi yhteen hiihtoon perjantaina. En löytänyt mitään yksittäistä syytä karsiutumiseen. Toki kaikki osa-alueet täytyy natsata kilpailussa kohdalleen, jotta tiukassa sekunninkymmenystaistelussa voi pärjätä. Tällä kaudella kuitenkin sprintit ovat olleet minulla jostain syystä takkuisempia kuin ennen, joten tässä on ehdottomasti miettimisen paikka, että mistä se johtuu ja mistä löydetään se sprinttivauhti takaisin..

Lauantaina oli päivä uusi. Vapaan 15km oli vuorossa. Kisa sujui ärsyttävästi ihan jees, ei minkäänlaista venymistä, muttei mitään katastrofiakaan. On se kun menee SM-kisoihin ja hiihtää ihan ok. Se ei riitä. Kisa lähti hyvin käyntiin ja pienen välikuoleman jälkeen loppukin tuli suht hyvin. Kovavauhtisessa kilpailussa olisi tarvittu vielä enemmän rentoa kovavauhtista hiihtämistä, joka ei kaikilta osin itseltä onnistunut. Sijoitus oli jotain 70-80. Puoli minuuttia kovempaa ja sijoitus olisi 40-50, johon olisin ollut tyytyväinen. Puolen minuutin puristusta ei kuitenkaan löytynyt ja tuloksena oli tasapaksu hiihto.

Viikonlopun kruunasi asianmukaisesti viestit. Minulle tuli 2. osuus hiihdettäväksi Ilveksen ykkösjoukkueessa. Henkka toi joukkueen loistavissa asemissa avausosuudelta. En pystynyt osuudellani täysin vastaamaan muiden menoon ja sijoitus hieman tippui osuudellani. Hiihto oli viikonlopun trendin mukaista. Ihan ok, muttei minkäänlaista venymistä. Jouduin tasasilla osuuksilla aika ahtaalle eikä hengityskään toiminut aivan normaalilla tavalla. Mäet sujui kuitenkin kohtuullisesti todella hyvän suksien pidon ansiosta. Hiihto parani hieman loppua kohden, mutta harmitti todella paljon, että eroa keulaan tuli aika roimasti ja etten pystynyt venymään viestihiihdossa. Olimme lopulta 11. sijalla maalissa 9. sijan ollessa 50 metrin päässä, joten kohtuullinen suoritus meiltä joukkueena, vaikka täysin tavoitteeseemme emme päässeet.


Alkuviikko on palauteltu kovasta viikonlopusta ja pieni flunssakin iski viikonlopun jälkeen. Onneksi se on paranemaan päin ja toivotaan, että sunnuntaina Vöyrillä ollaan taas täydessä lyönnissä. Pidetään peukkuja ja yritetään nostaa trendiä viime viikonlopun hiihdoista!

Ollaan kuulolla!

-Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti