6. elokuuta 2015

Otepään leiri 27.7-3.8

Vellun harjoituskauden toinen varsinainen leiri vedettiin läpi viime viikolla Viron Otepäässä, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Otepää tarjoaa erittäin laadukkaat harjoitusolosuhteet varsinkin rullahiihtoon reilun kuuden kilometrin suhteellisen vaativan rullaradan ja melko kattavan tieverkoston myötä. Lisäksi jalkalenkeille on tarjolla vaihtelevia ja hyväkulkuisia polkuja, ja löytyy kylältä myös tarvittaessa punttisalikin rautojen kolistelua varten. Majoitus täyshoidolla on vielä suhteellisen edullinen, joten puitteet Otepäässä laadukasta harjoittelua varten ovat todellakin kohdallaan.

Matkaseuranani oli kolme muuta Jyväskylässä asuvaa hiihtäjäveijaria, joten reissusta oli todellakin tulossa hyvän boogien -täyteinen! Leirin teemana oli monipuolinen rullahiihtoharjoittelu ja lisäksi ryhmäharjoittelun hyödyntäminen. Pääharjoitukset tehtiin siis monipuolisesti rullahiihtäen laadukkaita maastoja hyödyntäen.

Vasemmalta: Petteri, Aku, Vellu ja Olli. 

Ensimmäinen leiripäivä on yleensä melko raskas pitkän matkustuksen vuoksi, joten parin ensimmäisen päivän harjoitukset on syytä ottaa rauhallisesti ja valmistella vain kroppaa tulevien päivien harjoituksia varten. Ensimmäisenä iltana kävimmekin vain hieman tsekkailemassa rullaradan mutkia rullasuksin, harjoituksen tuntemus oli perinteinen matkustuspäivän päätteeksi: ei mihinkään ;)

Homma kuitenkin käynnistyi hiljalleen alkuviikosta ja itseasiassa leirin loppupuolisko sujui alkuviikkoa paremmin ja harjoituksista sai paremmin irti. Toiseksi viimeisen leiripäivän tehoharjoituksessa kulku oli kohdillaan leirirasituksesta huolimatta ja antoi positiivista signaalia omasta tekemisestä. Leiriviikon saldoksi tuli noin 27h harjoitustuntia, kilometrejä riittävästi, hieman kipeät kyynärpäät runsaan rullahiihdon vuoksi ja väsynyt kroppa varpaista otsalohkoihin asti. No se oli kyllä leirin tarkoituskin, joten tavoitteeseen päästiin helposti :D.

Pitkä juoksulenkki meneillään.

Vielä muutama sananen hyvän ryhmän ja ryhmähengen merkityksestä leirillä ja muutenkin treeneissä. Meillä on Jyväskylässä noin kymmenen hengen hiihtäjäporukka, jotka asuvat ja opiskelevat siellä. Kutsumme porukkaa nimellä @veitikat. Leiriporukkamme siis koostui osasta tätä porukkaa. Hyvän ryhmähengen merkitys on erittäin tärkeää leireillä ja harjoituksissa. Kaikkia kannustetaan treeneissä, toisten onnistumisista iloitaan, treeneissä toiset ovat paremmalla tasolla jossain jutuissa ja toiset taas jossain toisissa, joten sparrausapua tulee puolin ja toisin. Ilmapiiri on kannustava ja rento, mutta silti asiat tehdään laadukkaasti. Nämä asiat toteutuivat mielestäni erittäin hyvin kyseisellä leirillä, juttu luisti ja oli hauskaa. Se kummasti auttaa jaksamaan, vaikka jalka alkaa painaa treeneissä! Sama on toteutunut myös kotiharjoittelussa Laajavuoren liepeillä koko harjoituskauden aikana! Tämä antaa tarmoa omaan ja muiden tekemiseen ja potkii varmasti kaikkia eteenpäin kohti parempia suorituksia. Tämän harjoituskauden aikana olen tehnyt huomattavasti enemmän harjoituksia porukassa kuin yksin, mikä eroaa merkittävästi viime vuosistani. Treeneistä saa paljon paremmin irti porukassa kuin yksin tehdessä, joten suunta on ehdottomasti oikea! Eiköhän tästä jatketa samaa rataa etiäpin!

Ensi viikolla olisi edessä taas Himos Uphill Run ja myös Rullahiihdon SM-kilpailut Hyvinkäällä. Palataan niiden jälkeen taas asialle!

Terveisin,

Vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti