18. elokuuta 2015

Himos Uphill Run ja Rullahiihdon SM-kilpailut Hyvinkää

Viime viikon ohjelmassa oli meillä kummallakin parit kilpailut. Keskiviikkoiltana juostiin kesän kolmas Himos Uphill Run ja sunnuntaina hiihdettiin sitten rullahiihdon SM-mitaleista Hyvinkäällä. Mitenkä ne sitten kulki tai oli kulkematta? Tässä kommentit ja kootut selitykset:

Vellun jalka painoi Himoksen mäessä keskiviikkona eikä sitä kuuluisaa syöttöä löytynyt tällä kertaa. Pientä väsymystä oli ilmassa, mutta mäen päälle könyttiin kunnialla. Aika 12.58 oli 16 sekuntia heikompi kuin reilu kuukausi sitten, mutta tuntemukset näiden juoksujen välillä oli kliseisesti vähän niin kuin yöllä ja päivällä. Tämän kerran juoksu oli taistelua siitä hetkestä, kun alkoi tulemaan kulmaa vartalolle. Tuntemuksiin nähden aika oli kuitenkin ihan siedettävä, joten näillä mennään ja yritetään parantaa seuraavalla kerralla ja lohkaista kauden paras aika reilun kuukauden päästä viimeisessä Uphill Runissa.

Riksu oli viivalla myös mukana ja tavoitteena juoksuun oli alittaa 15 minuutin rajapyykki. Kesän aikaisemmissa juoksuissa olen ajasta pystynyt koko ajan muutaman sekunnin tiputtamaan pois. Tällä kertaa aika parantui 17 sekuntia ja 15 minuutin alitus sitten tapahtui ja ennätysaikani kirjataan nyt 14.59! Sekunnin tarkkaa työtä siis! :D Juoksussa tuntemus ei ollut mikään hirmuisen lennokas, mutta tyytyväinen saan juoksuuni olla. Tästä jatketaan kohti syksyä!

Tulokset Himos Uphill Runista löytyvät täältä

Parin välipäivän jälkeen sunnuntaina oli vuorossa rullahiihdon SM-kisat Hyvinkäällä. Puitteet olivat kunnossa ja miesten sarjassa kovatasoisia ukkoja oli viivalla yhteensä noin 30kpl ja naisten sarjaankin oli ilmoittautunut 14 hiihtäjää. Miehillä kisamatkana oli 15km ja naiset hiihtivät 10km.

Kilpailut käytiin yhteislähtökilpailuna ja miesten sarjassa aika nopeasti lähdön jälkeen vauhti oli melko rapsakkaa, ainakin omalla kohdallani. Lopulta asetelmien hakemisen jälkeen päädyin hiihtämään kolmen hengen porukassa noin 11-13 sijoilla, joista sitten ratkottiin loppukirillä paremmuus. Kirivoitto irtosi porukasta ja loppusijoitukseksi napsahti 11. sija reilu kaksi minuuttia voittajasta.

Vellu loppukirissä
Kilpailu toimi loistavana kovavauhtisena rullahiihtoharjoituksena, jossa mentiin koko ajan melko kovaa ja lähellä maksimivauhtia. Tuntemukset kisassa olivat ihan tyydyttävät, vaikkei mitään hirmukulkua löytynytkään. Kilpailu hiihdettiin järjestäjien rullasuksilla, jollaisilla en ole käytännössä paljoakaan hiihtänyt. Tämä tuotti hieman vaikeuksia itselleni pitää hiihtotekniikka kasassa, koska täyttä varmuutta välineeseen ei ollut. Mutta kaiken kaikkiaan oli loistavaa, että porukkaa oli paljon mukana viivalla ja laadukkaat rullahiihdon SM-kisat saatiin järjestettyä ja omaankin suoritukseen olin suhteellisen tyytyväinen. Kovat on kovia ja vauhtia pitää saada vain lisää, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Riksu loppusuoralla
Naisten sarjassa kovaa vauhtia oli myöskin tarjolla jo heti alusta alkaen. Alkukiihdytyksen jälkeen ajauduin kärkihiihtäjän perään, joka lähti paukusta kovaa ja alkoi irtaantua muusta joukosta. Aluksi tuohon vauhtiin lähdin mukaan, kunnes melko pian huomasin, että tänään ei ole mahdollisuuksia siinä pysyä koko 10km kilpailua. Päädyin hiljentämään vauhtia ja jäin odottamaan muita pääryhmässä hiihtäneitä. Loppukierrokset olivat aikalailla kyttäämistä, peesailua ja paikan hakemista ryhmässä. Viimeisellä kierroksella alkoi sitten kiriminen. Loppusuora oli pitkä ja loivaan ylämäkeen. Aloitin loppukirini ja olin kolmannessa sijassa kiinni pitkään, mutta aivan loppuun asti ei isku kuitenkaan riittänyt. Tuloksena siis harmittava neljäs sija. Tuntemus oli kisassa ihan ok, mutta viimeinen terävyys puuttui. Kisa antoi kuitenkin hyvää harjoitusta yhteislähtökisasta ja numerolappu rinnassa tulee kovasta harjoituksesta aina vähän kovempi harjoitus!

Tulokset rullahiihtokisoista täältä.

Jos haluat katsoa liikkuvaa kuvaa rullahiihtokilpailusta, näet kilpailut kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.