26. toukokuuta 2015

Petosprintti 23.5 Jämsä

Lauantai alkuillasta hiihdettiin kilpaa lumella Jämsän keskustassa, missä järjestettiin 100m Petosprintti Jämsän Hyvän Tuulen Kauppapäivien yhteydessä. Kilpailussa hiihdettiin aluksi aika-ajo, jonka perusteella hiihtäjät laitettiin pareiksi. Aika-ajon jälkeen oli vuorossa paripudotuskilpailu, josta siis voittaja pääsi aina jatkoon. Lopulta finaalissa hiihti päivän kaksi parasta hiihtäjää, jotka ratkaisivat päivän voiton kohtalon.

Miesten sarjassa hiihti yhteensä noin 20 ja naisissa 8 hiihtäjää. Molemmissa sarjoissa taso oli kova, varsinkin miehissä, jossa oli mukana lukuisia Suomen maajoukkuehiihtäjiä ja lisäksi kaksi norjalaista, jotka pitävät hallussaan 100m ME-aikoja. Toinen vapaan tyylin ja toinen perinteisen tyylin ME:tä.

Kuva: Jussi Simula

Meillä molemmilla tällainen kilpailu oli ensimmäinen laatuaan ja emme oikein tienneet mitä odottaa, miten tulisi valmistautua jne. Lähdimme vain nauttimaan rennoin mielin kilpailun tunnelmasta ja tarkoituksena oli tehdä vain mahdollisimman hyvä suoritus. Päivän päätteeksi Riksu ylsi podiumille asti sijoittuen kolmanneksi ja Vellu oli kahden parihiihdon jälkeen lopulta seitsemäs. Olimme molemmat erittäin tyytyväisiä suorituksiimme ja kilpailun luonne ja tunnelma tekivät vaikutuksen!

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli todella onnistunut ja kilpailun suosio saattoi yllättää kaikki tapahtuman järjestäjiä myöten. Kaikkien onneksi sää kilpailun aikana suosi ja yleisö löysi tiensä paikalle. Arvioiden mukaan kilpailu seurasi 1000-1500 ihmistä, mikä takasi mainion tunnelman ja ilmassa oli selvästi urheilujuhlan tuntua! Tämänkaltaisia kilpailuja tulisi ehdottomasti järjestää useammin, koska nämä ovat niin urheilijoille kuin katsojillekin erittäin mielenkiintoisia ja mukavia seurata. Kilpailussa koko ajan tapahtuu jotakin, yleisö näkee läheltä kilpailevia urheilijoita ja näkevät heidän toimintaansa kilpailun aikana. Lisäksi tällaisessa tapahtumassa urheilijoiden ilmapiiri on riittävän rento, mutta kilpailusuoritus otetaan tietenkin tosissaan, koska onhan kilpailussa hyviä palkintoja jaossa. Urheilijoille on mahtavaa päästä haastamaan toisiaan mies-miestä tai nais-naista vastaan ja katsomaan kumman työntö on 100 metrillä terävämpi.

Yleisen tuntuman perusteella voin todeta, että niin urheilijat, yleisö kuin järjestäjätkin olivat todella tyytyväisiä tapahtumaan. Uskon ja toivon, että Petosprintti saa jatkoa! Tällaisille tapahtumille on selvästi tilausta ja tällaista vaihtelua ja piristysruisketta hiihtourheilu ehdottomasti tarvitsee!