24. marraskuuta 2014

Hyvä hiihtovire jatkui Rovaniemellä!

Kisat jatkuivat Rovaniemen Suomen cupissa menneenä viikonloppuna. Naiset kilpailivat lauantaina 7,5km vapaalla ja sunnuntaina 10km perinteisellä.

Lauantaina starttasin matkaan numerolla 46 ja väliaikapisteillä kuulin meneväni kärkeen, joten vauhti edellä lähteneisiin verrattuna vaikutti siis hyvältä. Maaliin tullessani nappasin kärkipaikan, mutta mitään hajua perääni lähteneiden vauhdista ei siinä vaiheessa ollut. Muut taisivat kuitenkin olla paremmin perillä tilanteesta kuin minä itse, sillä vastaanotin onnitteluja hyvästä hiihdosta. Oli siis uskottava, että hyvinhän se näköjään sitten meni! :) Lopputuloksissa nimeni löytyi sijalta 10!! Ensimmäistä kertaa kymppisakkiin sijoittuminen normaalimatkoilla oli huikea juttu ja kertoo siitä että oikeaan suuntaan ollaan menossa! Hiihtona kisasuoritus oli ihan hyvä, mutta noinkin korkealle yltänyt sijoitus oli pieni yllätys itselleni.

Kuva: Aapo Laiho


Sunnuntain kisaan lähdin rennoin mielin tekemään hyvää pertsan hiihtoa. Matkana oli 10km, joka tarkoitti neljää kierrosta 2,5km radalla. Aamulla pakkaslukema oli lähemmäs 10 astetta, joka äkkiseltään tuntui hirmu kylmältä. Ennen kisaa tein hyvät lämmittelyt ja testasin sukset kuten aina ennenkin. Lähtöpaikkani oli Laura Monosen ja Riitta-Liisa Roposen välissä, joten kovia peesejä oli tarjolla! :D Alku lähti hyvin liikkeelle ja toisen kierroksen lopussa 30 sekuntia perääni lähtenyt Roponen sai minut kiinni. Siinä vaiheessa päätin yrittää pysyä peesissä niin kauan kuin pysyisin, vaikka lopussa tulisikin hyytyminen. Kierroksen verran pysyin peesissä kunnes rakoa alkoi tulemaan. Viimeisellä kierroksella vauhtini hieman putosi, mutta lopputuloksissa olin silti sijalla 20. Kisa antoi hyvää oppia maajoukkuehiihtäjien vauhdista ja vauhdinjaosta kisan aikana sekä koetteli myös omia rajojani.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Viikonlopun saldona sijat 10 ja 20!
Molemmista suorituksista voin antaa itselleni hyvät arvosanat. :)

Nyt vain toivotaan kunnolla lunta ja latuja myös Keski-Suomeen!


Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti